JOKIĆ RAZBIO, ALI OBRVA RAZBIO JOŠ JAČE: Nagetsi pali u Nju Orleansu (VIDEO)
Nikola Jokić se vratio u formu, Nagetsi još ne, Foto: Profimedia

nba liga

JOKIĆ RAZBIO, ALI OBRVA RAZBIO JOŠ JAČE: Nagetsi pali u Nju Orleansu (VIDEO)

Entoni Dejvis bio je previše za odbranu Denvera

Objavljeno: 07:57h

Nikola Jokić je sinoć odigrao fenomenalnu partiju u Nju Orleans, ali sve je palo u vodu, pošto je još fenomenalniju partiju odigrao Entoni Dejvis, i doneo važnu pobedu svom timu protiv u poslednje vreme lošeg Denvera (izgubili 5 od poslednjih 6 utakmica).

Srbin je na terenu proveo 34 minuta, i od početka je krenuo silno: samo u prvoj četvrtini ubacio je 18 poena, i činilo se da će ovo biti ludilo od večeri za njega. Posle toga, međutim, koševi su stizali sve ređe, a "ludilo" je prešlo na "obrvu" Dejvisa, koji je "udavio" Denver i dokazao da je najnezgodniji mogući protivnik za Nikolu.

Na kraju, Nju Orleans je dobio sa 125:115, a Jokić je imao učinak od 25 poena, 10 skokova i 8 asistencija, uz samo jednu izgubljenu loptu. Šut iz igre 10-20, trojke 2-8, slobodna bacanja 3-4.

Entoni Dejvis - 40 poena, 8 skokova i 8 asistencija, a asistirali su mu Rendl, Mirotić i Holidej sa 21, 20 i 19 poena. Kod Denvera, dobri su bili Geri Haris sa 24 i Huančo Ernangomez sa 19 poena.

- Teško ga je zaustaviti. On je stvarno dobar igrač. Nismo uradili dobar posao večeras - rekao je Nikola Jokić o Entoniju Dejvisu.

Treba, ipak, napomenuti, da je na ovoj utakmici vladao prilično čudan sudijski kriterijum: Pelikani su na liniju penala išli čak 34 puta (ubacili su 31 penal), a Nagetsi samo 13 puta (ubacili 8). Ko je gledao utakmicu, teško da je stekao utisak da je Denver igrao agresivnije u odbrani od Nju Orleansa. Naprotiv.

- Osećam da smo radili stvari koje je trebalo da nam stvore više slobodnih bacanja. Očigledno, sudije nisu to tako videle večeras. Sudije su videle kako njih fauliraju - izjavio je posle utakmice u pasivno-agresivnom maniru trener Denvera Majk Meloun.

Evo partije Nikole Jokića:

Hjuston se posle očajnog starta za koji mnogi krive Karmela Entonija i njegovu "ja prvo da šutnem, pa onda moji saigrači, tim, Amerika, Planeta i Univerzum, ako nešto ostane" igru u napadu, vraća, i to u velikom stilu.

Ovo su na svojim leđima osetili Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, čiji Sakramento Kingsi su pregaženi u Teksasu sa 132:112.

Ključ utakmice bio je napad Hjustona, koji bez gorepomenutog funkcioniše kao neki od švajcarskih satova koji poseduje njihov centar Klint Kapela.

Džejms Harden je ubacio 34 poena, uz 8 asistencija, Kris Pol je dodao 24 poena, uz 9 asistencija, a pomenuti Kapela imao je 23 poena i 16 skokova.

U timu Sakramenta najbolji je bio Badi Hild sa 23 poena, dok je DeAron Foks dodao 19.

Bogdan Bogdanović je pružio još jednu dobru partiju s klupe (treba ga uskoro očekivati u startnih 5), zabeleživši 14 poena i 5 asistencija za 20 minuta (šut iz igre 6-11, 2-5 za trojke).

Nemanja Bjelica, da blago kažemo, nije imao svoje veče: za 14 minuta dvaput je promašio trojku, jednom pogodio za dva, i na kraju je zabeležio ta dva poena i 1 skok.

Los Anđeles Klipersi imaju sjajan start sezone ali, na našu žalost, Boban Marjanović i Miloš Teodosić nemaju gotovo nikakav doprinos ovome.

Sinoć su Klipersi dobili Bruklin u gostima sa 127:119, a Srbi su celu utakmicu proveli na klupi.

Tim iz LA do pobede su vodili Danilo Galinari sa 28 poena i Tobajas Heris sa 27, a ključni igrač je bio Montrezl Herel, koji je 10 od svojih 16 poena dao u 4. četvrtini, kad se lomio rezultat.

Kod Netsa su se istakli Džeret Alen sa 24 poena i DeAnđelo Rasel sa 23.

Jeste da je doveden u NBA kao zvezda, ali niko nije očekivao od Luke Dončića da će baš ovako dobro da igra u svojoj prvoj sezoni, još manje ljudi je očekivalo da će loši Dalas da ima skoro pozitivan skor posle 15 utakmica, a verovatno ni Lukina mama Mirjam nije očekivala da će sinoć Luka da razbije šampione NBA lige Golden Stejt Voriorse i vodi Dalas do pobede od 112:109.

Luka je ubacio 24 poena, uz 9 skokova i 4 asistencije, uključujući i dvojku koja je, faktički, zakopala Voriorse na kraju utakmice, bio je lider, preuzimao odgovornost

- Ja sam ovo radio i u Madridu. Obožavam da pogađam na kraju utakmice. Ali ovde je drugačije, naravno, ovo je NBA, najbolja liga na svetu - rekao je Luka na kraju utakmice.

Golden Stejt je, ipak se mora reći, igrao bez povređenih Stefa Karija i Drejmonda Grina, a i atmosfera u timu im je gadno poremećena posle sukoba Grina i Durenta (Drejmond mu prvo nije dodao loptu u kontri, pa mu je na klupi rekao "kučko, nisi nam potreban".

Durent je na ovoj utakmici ubacio 32 poena, ali samo 3 u odlučujućoj čevtrtini, kad je šutnuo čak 7 puta, a pogodio samo jednom (razbio ga Luka). Klej Tompson je ubacio 22 poena, a pored Dončića u Dalasu je bio dobar Harison Barns sa 23 poena.

Evo kako je Luka pobedio šampione:

Kemba Voker je sinoć imao veče karijere, ubacivši čak 60 poena protiv Filadelfije za svoj Šarlot, ali sve mu je pokvario Džimi Batler, koji je uz zvuk sirene u produžetku ubacio trojku i doneo pobedu Fili od 122:119.

- Iskreno, drago mi je što je ušla, jer nisam želeo još jedan produžetak i da mi Kemba da 70 poena - brutalno je iskren bio Džimi, koji je "čuvao" Vokera na ovoj utakmici.

Batler je na ovoj utakmici ubacio 15 poena, a najbolji u Fili bio je Džoel Embid sa 33 poena. Džej Džej Redik ubacio je 23, a najbolji na terenu bio je Ben Simons sa 23 poena, 11 skokova i 9 asistencija.

Batlerovu "odbranu" na Kembi pogledajte ovde:

Indijana je kod kuće dobila Atlantu sa 97:89, a najzaslužniji za to bio je Bojan Bogdanović, koji je "jastrebovima" utrpao 22 poena. U timu Atlante Džeremi Lin je bio manje loš od drugih sa 16 poena.

Najveći navijač Crvene Zvezde u NBA, Nikola Vučević, sinoć je potpuno razmontirao LeBrona Džejmsa i Lejkerse, i sa 36 poena i 13 skokova vodio svoj tim do pobede od 130:117.

U četvrtoj četvrtini trener Lejkersa Luk Volton doneo je "lukavu" odluku da igra sa niskom postavom, što je iskoristio Vučević i davao koševe kako i kad je hteo (8 zaredom u ključnom delu 4. četvrtine).

- Kad protiv nas igraju sa niskom postavom, teško da će moći da čuvaju Nikolu 1 na 1. A ako ga udvoje, on je dobar dodavač, tako da... - rekao je trener Orlanda Stiv Kliford nešto što je video ceo svet, osim Luka Voltona.

Di Džej Ogastin je za Orlando ubacio 22 poena, a kod Lejkersa Džejms 22 poena, Stivenson 19, a Brendon Ingram 17.

Treba istaći i partiju Lonza Bola, koji je za 28 minuta na parketu ubacio 0 poena.

Evo i Vučevićeve partije:

Juta Džez igra sve bolje i bolje, a ovo su na svojoj koži osetili košarkaši Boston Seltiksa, koji su sinoć poraženi kod kuće sa 98:86.

Donovan Mičel (28 poena) i Riki Rubio (20 poena) doneli su ovu pobedu Juti, a Kajri Irving bio je jedini dobar u timu Bostona sa 20 poena.

Toronto Reptorsi su rutinski "odradili" nejaki Čikago sa 122:83, i to bez najboljeg igrača Kavaija Lenarda, koji je celu utakmicu odmarao.

Fred VanVlit je dobio na samopouzdanju posle ove utakmice, jer je bio najefikasniji na terenu sa 18 poena, a dobri su bili i Deni Grin sa 17 i Serž Ibaka sa 16 poena.

U timu Čikaga najefikasniji je bio Antonio Blejkni sa 13 poena, što dovoljno govori o timu Čikaga.

Nova utakmica za Feniks Sanse Igora Kokoškova, i novi poraz: Oklahoma ih je dobila sa 110:100.

Pol Džordž (32 poena i 11 skokova) i Stiven Adams (26 poena i 10 skokova) odučili su košarkaše Feniksa od košarke, a u timu Kokoškova Ti Džej Voren je bio najefikasniji sa 23 poena.

Treba, ipak, istaći dobru partiju rukija DeAndre Ejtona, koji je skupio 21 poen i 9 skokova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.