ZVEZDA PREBOLELA RANE OD MONAKA: Pukla stotka protiv Mornara u Pioniru, crveno-beli nepobedivi na Jadranu!
Nemanja Nenadić je iskoristio šansu na meču protiv Mornara, Foto: Starsport©

ABA liga, 8. kolo

ZVEZDA PREBOLELA RANE OD MONAKA: Pukla stotka protiv Mornara u Pioniru, crveno-beli nepobedivi na Jadranu!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili na Espresu

Objavljeno: 20:58h

Crvena zvezda stigla je i do osme pobede u ABA ligi trijumfom nad Mornarom 104:71.

Srpski klub je sačuvao jedini oreol nepobedivosti u regionalnom takmičenju zahzvaljujući pre svega odličnoj timskoj igri koju je prikazao na ovom susretu.

Trebalo je nekoliko minuta izabranicima Milana Tomića da upale svoje motore, kao da se osećao na početku i grč zbog onog teškog poraza u Pioniru od Monaka u Evrokupu, ali su stvari vrlo brzo došle na svoje mesto.

Mihailo Pavićević posmatra prodor Filipa Čovića
Mihailo Pavićević posmatra prodor Filipa Čovića foto: Starsport©

Ključna je bila druga četvrtina u kojoj je stečena prednost od 18 poena zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani i brzoj tranziciji u napadu.

U trećoj deonici je viđen poslednji nalet Mornara kada su Barani prišli na -10 u jednom momentu, ali je taj napad vrlo lako odbijen zahvaljujući najefikasnijem igraču Zvezde, Biliju Beronu.

Posle toga je sve bilo odrađivanje posla da bi u poslednjoj deonici prednost bila uvećavana maltene iz napada u napad te se došlo i do velikih +33, koliko je iznosilo na samom kraju meča.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda foto: Printscreen/aba-liga.com
KK Mornar Bar
KK Mornar Bar foto: Printscreen/aba-liga.com

Beron je postigao 18 poena (4/7 za tri), Odžo je dodao 16, Ristić 14, a Simanić 11.U ekipi iz Bara po 19 poena su ubacili Voler i Braun.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili na Espresu.

I ČETVRTINA

Nije dobro domaćin ušao u meč, pa su Barani vrlo brzo stigli do vođstva 5:0. Ipak onda je proradio šut sa distance, u čemu je prednjačio Beron, pa je već sredinom prve deonice došlo do preokreta 14:11.

Crveno-beli nisu još dovoljno zategli odbranu što je omogućilo gostima neke lake poene. Trojka Fajea u samom finišu je bila veoma značajna, pali su još neki poeni i sa vođstvom 23:16 se otišlo na malu pauzu.

II ČETVRTINA

Potpuna dominacija Crvene zvezde u drugoj deonici. Daleko bolja igra u odbrani, a raznovrsnija u napadu, sa mnogo poena iz tranzicije i kontranapada.

Razigrao se Džo Regland, a priključio mu se i Simanić čijom je trojkom Zvezda otišla na 10 razlike (30:20).

Usledili su sjajni kontranapadi Nenadića i Dobrića, a odličnu rolu je imao i Dušan Ristić koji je dobio priliku, da bi Simanić novom trojkom odveo ekipu na +18, što je najveća prednost u dosadašnjem toku meča.

Čak 50 poena je Zvezda ubacila u prvom poluvremenu, a prvi strelac je Beron sa 10 koševa.

1 / 5 Foto: Starsport©

Crvena zvezda je odlično krenula i u drugo poluvreme, te brzo stigla preko Reglanda i Odža do prednosti od 22 poena razlike, posle čega je usledilo malo opuštanje u igri i Mornar je sa dve trojke Volera naterao Tomića da zatraži tajm-aut.

Međutim, nije mnogo pomogao minut odmora igračima Zvezde, samo trenutno, pa stranci u ekipi iz Bara uspevaju da naprave novu seriju i smanje na samo 10 poena zaostatka (60:50).

Nakon toga je dirigentsku palicu na terenu preuzeo Filip Čović, dok se Beron ponovo našao na parketu i počeo da radi ono što najbolje zna - pogađa trojke, te je vrlo brzo vraćena prednost na optimalnih 15 poena. Uoči poslednjih 10 minuta crveno-beli imaju lepu prednost.

1 / 12 Foto: Starsport©

Pustio je Tomić u poslednjih 10 minuta na teren neke momke koji nisu do sada imali značajniju minutažu poput Nenadića i Ristića i to mu se itekako isplatilo.

Obojica su bili vrlo učinkoviti na terenu, pogađali i imali dobre role u odbrani, pa je prednost rasla iz minuta u minut, tako da je u jednom momentu na parket mogao i Marko Kešelj koji je odmah pogodio trojku i raspalio prisutne navijače u dvorani.

A kada su se još na parket vratili i Regland i Odžo sve je dobilo još veći obim, pa je njihovim poenima prednost narasla i preko 30 poena.

Na kraju 104:71 za crveno-bele.

1 / 9 Foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.