BILA JE NA IVICI SMRTI, ONDA JE KROZ PAKAO PROŠLA DO NOVOG ŽIVOTA! Čudesna priča o ćerki igrača Partizana daje nadu
Ratko Varda u duelu sa Dejanom Muslijem, Foto: Saša Pavlić Koky

NIJE MU LAKO

BILA JE NA IVICI SMRTI, ONDA JE KROZ PAKAO PROŠLA DO NOVOG ŽIVOTA! Čudesna priča o ćerki igrača Partizana daje nadu

Roditelji, dajte snagu svojoj deci, ona će to umeti da pretvore u nešto pozitivno!

Objavljeno: 17.11.2018. 12:13h
  • 71

Rođena je prevremeno. Borila se da bi preživela, a borili su se i njeni roditelji Ratko Varda i Ivana Pjevčević. Borbeni duh je nasledila od oca, bivšeg košarkaša Partizana koji joj je dao dodatnu snagu da se izbori sa svim nedaćama i preživi kritičan period.

Mala Milica je jedna od sto miliona beba koja je uspela da prevaziđe ovaj problem. Rođena je sa samo 710 grama, prognoze su bile pesimističke, ali to nije pokolebalo nju i njene roditelje...

Prema rečima Ivane, trudnoća je išla pravim tokom, međutim...

- Nije bilo nagoveštaja da se ovako nešto može dogoditi. Ali, onda sam dobila jake bolove koji su trajali dva dana, a noću su postajali intenzivnjiji. S obzirom da mi je to bila prva trudnoća, nisam znala o čemu se tačno radi, milsila sam da su u pitanju kontreakcije, pa sam pitala i supruga koji je već imao dete iz prvog braka. Prebačane sam bila u GAK, gde sam provrla u operacionoj sali od devet ujutru do 19 sati uveče - priča Ivana.

Često su joj govorili: "Mladi ste, biće još dece", pošto niko nije verovao da će beba moći da preživi posle svega, ipak vera da će sve biti kako treba im je dala dodatnu snagu.

- Sećam se reči doktorke koja nam je rekla da su šanse da beba preživi minimalne. Ostaće mi u sećanju njene reči "Ne bih osprostila sebi da ne pokušam da je spšasim". Morala je biti operisana, tačnije creva. Kada se rodila imala je 710 grama i 30 santimetara - rekla je supruga Ratka Varde.

Realnost je u tom trenutku bila surova. Čak su birali i haljinu za sahranu, kao kovčeg. Zaista, tužno i neverovatno... Kada su ih pozvali sa instituta i rekli da je beba dobro, Ivana je htela da još jednom to proveri, jer nije verovala. Odgovor je ponovo bio pozitivan, beba je imala nuždu i Ratko i Ivana sam rekli "Ovo je čudo"!

- Skakali smo, vrištali, tresli smo se od sreće - govorila je Ivana ushićeno..

Milica je pobedila urinarne infekcije, bolničke bakterije, izliv krvi na mozak trećeg stepena, posle čega su lekari misli da će ostati gluvonema i slepa. Ona je sve to pobedila i pokazala da je jača od bolesti!

Mesečne kontrole pokazaju da je ona sada u odličnom stanju i da je zdrava, ali potrebno je da se urade još neke operacije, ali prema rečima njenih roditelja, sada je najbitnije da Milica nije sama. Ima podršku svih, cele porodice, prijatelja.

Verujte u svoju decu, mazite ih, verujte u njihovu snagu, ne puštajte ih, to ih činim jačim!

BONUS VIDEO: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media