TOMIĆ PRED MORNAR: Rekli smo da će biti i uspona i padova, sad treba da se uspostavi kontrola!
Milan Tomić, Foto: Starsport©

u susret 8. kolu

TOMIĆ PRED MORNAR: Rekli smo da će biti i uspona i padova, sad treba da se uspostavi kontrola!

- Treba da iskontrolišemo ekipu Mornara, treba da popravimo broj naših grešaka, pošto imamo 17 u proseku u Evrokupu i treba da iskontrolišemo tu njihovu brzu igru i veliki broj pokušaja za tri poena - istakao je strateg crveno-belih

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Mornara u jednom od derbija 8.kola ABA lige.

Crveno-beli žele da nastave niz pobeda u regionalnom takmičenju i u reprizi prošlosezonskog polufinala, protiv ekipe koja je bila najprijatnije iznenađenje ABA lige u sezoni 2017-2018.

Ekipa Mornara i ove sezone, kao učesnik Evrokupa igra vrlo brzu košarku na poen više, a upravo i zbog kvaliteta rivala i takvog stila igre trener crveno-belih Milan Tomić očekuje neugodnu i vrlo specifičnu utakmicu:

- Treba da iskontrolišemo ekipu Mornara, treba da popravimo broj naših grešaka, pošto imamo 17 u proseku u Evrokupu i treba da iskontrolišemo tu njihovu brzu igru i veliki broj pokušaja za tri poena - istakao je trener crveno-belih i dodao da očekuje reakciju nakon poraza od Monaka:

Milan Tomić i Boriša Simanić
Milan Tomić i Boriša Simanić foto: Starsport©

- Sigurno da treba da se reaguje. Bio je to prvi poraz kod kuće. Mi smo i rekli na početku sezone, biće i uspona i padova. U ovom trenutku ja ne mogu da kažem da je to pad. To je jedna loše odigrana utakmica. Sad će neko da kaže 'i u Ulmu je bilo loše', ali smo mi odigrali bolje protiv Olimpije. Sad treba da se uspostavi kontrola. Mornar u dobrom raspoloženju dolazi nakon pobede protiv Torina u Evrokupu, ali na nama je da dobrom čvrtsom, kontrolisanom igrom dođemo do bodova.

Dušan Ristić
Dušan Ristić foto: kkcrvenazvezda.rs

I mladi košarkaš Dušan Ristić pričao je pred duel sa Baranima.

- Dolazi nam kvalitetna ekipa, u dobroj atmosferi nakon vredne pobede u Evrokupu koju su zabeležili u Baru protiv Torina. Igraju vrlo brzu košarku sa puno šuteva, šutiraju iz svih pozicija, i mogu da budu jako opasni, ako nametnu svoj stil igre. Zato moramo od starta da odigramo dobru odbranu, da pritiskom nametnemo svoj ritam, kontrolišemo utakmicu, i onda imamo dobre uslove da dođemo do vredne pobede. Ona nam donosi dosta toga, pred put u Andoru, i nakon utakmice sa Monakom koju smo arhivirali, ali iz nje treba da izvučemo neke pouke. Pred ovaj meč pod znakom pitanja su nastupi Dejana Davidovca (distorzija skočnog zgloba) i Alekse Radanova (problem sa leđima nakon treninga u četvrtak uveče).

Utakmica Crvena zvezda mts – Mornar igra se u subotu od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić" karte su u prodaji od petka u svim poslovnicama Eventima, i takođe i na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić" u usbotu od 16-19 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.