ALEKSANDAR DŽIKIĆ NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: Šta da radimo drugo nego da rušimo rekorde?
Aleksandar Džikić, Foto: Beta/Ivica Veselinov

BLISTA OD SREĆE

ALEKSANDAR DŽIKIĆ NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: Šta da radimo drugo nego da rušimo rekorde?

Prvi trijumf Podgoričana obeležio je i rekord Evrolige

Objavljeno:

Košarkaši Budućnosti prekinuli su crnu seriju od šest poraza u Evroligi pošto su u sedmom kolu na domaćem terenu savladali Baskoniju sa 98:84.

Prvi trijumf Podgoričana obeležio je i rekord Evrolige. Igrači crnogorskog tima ubacili su Špancima 21 trojku i tako prestigli Barselonu i Sijenu koje su imale po 19 ubačenih šuteva za tri poena.

- Radili smo na terenu stvari koje su verovatno naš limit. Na kraju smo pobedili, to je ključno. Naravno da nismo planirali da postignemo 21 trojku. Oborili smo rekord kluba iz 1996. godine sa finala Kupa Crne Gore, oborili i evroligaški rekord. Raširili smo igru, šta da radimo, to je pomoglo - rekao jeAleksandar Džikić posle trijumfa.

Najbolji meč odigrao je Edvin Džekson koji je postigao 24 poena.

- Važan je za nas, jer je izuzetan poenter. Ostatak tima je osetio da mu je ruka "vruća". Što se tiče varijante u kojoj centar širi igru, to smo sada prinuđeni da igramo. Sve bolje izgleda kada pogađate trojke u poslednjoj sekundi, sve je lakše kad pogađaš trojke i obaraš rekorde - dodao je strateg Podgoričana.

Na meču protiv Žalgirisa igrači Budućnosti su dobili zvižduke zbog poraza, a sada su iz "Morače" ispraćeni ovacijama.

- Mislim da su ovi momci zaslužili aplauze i ranije. Imamo devet igrača u rotaciji, a sledi izuzetno težak ritam mečeva: Partizan, Himki, CSKA za osam dana. Teško je, ali moramo zadržati energetski nivo. Nemamo drugu opciju - zaključio je Džikić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.