SRPSKA RAFALNA PALJBA U TURSKOJ: Micov i Nedović gazili Darušafaku, drama u Pireju pripala Feneru, Kalinić sjajan!
Vladimir Micov u akciji, Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

EVROLIGA, 7. KOLO

SRPSKA RAFALNA PALJBA U TURSKOJ: Micov i Nedović gazili Darušafaku, drama u Pireju pripala Feneru, Kalinić sjajan!

Peti trijumf italijanskog tima

Objavljeno:

Košarkaši Armanija nastavili su da odlično igraju u Evroligi.

Oni su zabeležili peti trijumf u sedam kola. Na gostovanju u Istanbulu pobedili su Darušafaku sa 98:92, a odličnu partiju pružili su Vladimir Micov i Nemanja Nedović koji su i najzaslužniji za pobedu italijanskog tima.

Utakmica u Turskoj bila je veoma neizvesna pa je rešena tek u poslednjem minutu posle penal završnice u kojoj su Manekeni imali čvršće živce i mirniju ruku.

Odlično je Armani otvorio utakmicu i u uvodnim momentima je stekao dvocifrenu prednost pa se stekao utisak da će slaviti bez problema. Međutim, turska ekipa se nije predavala pa je uspela da do poluvremena smanji zaostatak.

U trećoj četvrtini, Darušafaka je uspela i da preokrene i usledila je neizvesna završnica. Pobednik se nije znao do poslednjeg minuta kada su košarkaši Armanija bili smireniji sa linije slobodnih bacanja. Meč je zaključio Vladimir Micov koji je pogodio za konačnih 98:92.

Italijanski tim je pobedio zahvaljujući šutu za tri poena. Košarkaši Armanija pogodili su čak 18 trojki i tako postavili rekord kluba u eliti.

Zasluge za trijumf imaju srpski košarkaši Nemanja Nedović sa 17 (šut za 3 5/8) i Vladimir Micov sa 20 poena (šut za tri 4/6), a sjani su bili i Majk Džejms sa 21 i Dairis Bertans sa 12 ubačenih koševa.

Velika drama je viđena u Pireju - derbi 7. kola Evolige između Olimpijakosa i Fenerbahčea pripao je ekipi Željka Obradovića - 73:72. Fener je na krilima sjajnog Slukasa, koji je bio najefikasniji u pobedi Fenerbahčea nad njegovim bivšim klubom došao do šeste pobede. Odličnu rolu imao je i Nikola Kalinić (16 poena), dok Marko Gudurić nije uspeo da se upiše u strelce.

Kod domaćina najbolji je bio Kostas Papanikolau sa 18, dok je naš Nikola Milutinov postigao 6 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Evroliga, 7. kolo

Četvrtak

Darušafaka - Armani 92:98

Budućnost - Baskonija 99:84

Olimpijakos - Fenerbahče 20.00

Real Madrid - Himki 21.00

Petak

Efes - Panatinaikos 18.30

Žalgiris - Barselona 19.00

Bajern Minhen - CSKA 20.30

Gran Kanarija - Makabi 21.00


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.