PARTIZAN SA 11 IGRAČA U RUSIJI: Gagić je tu, Braun je definitivno otpisan, Novica na poštedi do sredine decembra!
Andrea Trinkijeri je krenuo da sređuje roster Partizana, Foto: Beta/Branislav Božić

Skraćena rotacija će biti

PARTIZAN SA 11 IGRAČA U RUSIJI: Gagić je tu, Braun je definitivno otpisan, Novica na poštedi do sredine decembra!

U avionu se ipak našao Đorđe Gagić koji je noć uoči puta doživeo udes

Objavljeno:

Andrea Trinkijeri poveo je samo 11 igrača na utakmicu protiv Zenita u Sankt Peterburgu.

Crno-beli su otputovali u Rusiju na meč Evrokupa, bez povređenog Radeta Zagorca, kao što smo već objavili, ali u avionu nije bilo ni mesta za Entonija Brauna.

Igrač sa NBA iskustvom koji je došao baš u trenutku kada je došlo do promene trenera, nije uspeo na treninzima da zadovolji ukus italijanskog stručnjaka, koji je i sam priznao da prednost na toj poziciji imaju Zagorac i Bandža Si.

Entoni Braun nije ni počeo, a već je završio u Partizanu
Entoni Braun nije ni počeo, a već je završio u Partizanu foto: KK Partizan

- Imam svoju ideju košarke koju sam prilagodio rosteru Partizana. Jako mi je teško da mu nađem mesto u istoj ekipi sa Radetom Zagorcem i Bandžom Sijem. Mislim da košarka ide pravcem koji se neće brzo promeniti. Pre su bile pozicije od jedan do pet, sa plejem, šuterom, krilom, centrima, a sada je 2-2-1, sa dva „hendlera“, koja mogu da igraju „pik end rol“, dva krila i jednim centrom. Morao sam da očistim kuću kada sam došao, jer moramo da znamo kako da igramo. Nije mi drago, Entoni Braun je imao dobre treninge, ali je prioritet Partizan, a ne individualni igrači - rekao je Trinkijeri za "SOS koš".

Sa ovim potezom da Brauna ne povede u Sankt Peterburg iako se Zagorac povredio i iako nema dovoljan broj igrača u rosteru jasan je znak da Amerikanac može da pakuje kofere i da će vrlo brzo napustiti klub.

Inače, u avionu se našlo mesto za Aleksandra Sanija Aranitovića, kao i za Đorđa Gagića koji je u ponedeljak uveče imao udes u Železniku, ali je prošao bez ikakvih povreda.

Novica Veličković je na poštedi do daljnjeg
Novica Veličković je na poštedi do daljnjeg foto: Dado Đilas

U ekipi nije ni Novica Veličković sa kojim se Trinkijeri dogovorio da uzme određeno vreme od mesec-dva da se potpuno zaleči od svih povreda.

- Planiram oko polovine decembra da probamo nešto - rekao je Trinkijeri kada mogu navijači da očekuju svog miljenika i kapitena u timu.

BONUS VIDEO:

(S. M. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.