DAO BIH RUKU ZA PARTIZAN, OVO JE INSTITUCIJA KOŠARKE: Ove reči Trinkijerija ulaze pod kožu svakog Grobara!
Andrea Trinkijeri, trener Partizana, Foto: Starsport©

sve je rekao

DAO BIH RUKU ZA PARTIZAN, OVO JE INSTITUCIJA KOŠARKE: Ove reči Trinkijerija ulaze pod kožu svakog Grobara!

Takođe je izjavio da se nije dovoljno pripremio za uticaj ‘Pionira’ i da su navijači velika snaga ovog kluba

Objavljeno:

Andrea Trinkijeri, trener Partizana je za Sportklub ispričao kako se odlučio za dolazak u Beograd, nakon nekoliko meseci po odlasku sa klupe Bamberga.

- U životu je jako važan tajming za neke odluke. Kada sam razgovarao sa predsednikom, on mi nije pričao o košarci, već o biznis planu. Ovo nije klub, ovo je institucija košarke. U Srbiji, Balkanu, na svetu. Dok sam slušao te reči: ‘Prvo moramo kuću i sve što je bilo pre rešiti, pa tek onda pričati o košarci’, shvatio sam o čemu je reč - rekao je Trinkijeri.

Andrea Trinkijeri
Andrea Trinkijeri foto: Starsport©

Takođe je izjavio da se nije dovoljno pripremio za uticaj ‘Pionira’ i da su navijači velika snaga ovog kluba.

- Obožavam svoj posao. Želim velike stvari za ovaj klub. Zato neću biti zadovoljan dok ne vidim da je ekipa u pravom smeru. Kada sam došao, ekipa je bila u velikoj depresiji, samo jedan trening pred Megu i to je više bila psihologija. A sada, posle tri utakmice, stiže realnost i moramo da pričamo o košarci. Prikazujemo velike oscilacije. Nedostaje nam iskustvo i jedan ili dva veterana, tu nedostaje Novica. Ali, nadam se da, ono što sam se dogovorio sa njim, može nam doneti, i njemu i ekipi. Svakog dana učim, kako igrači reaguju. Našli smo jedan sistem igre u odbrani, ali to nije dovoljno. Za danas jeste, za sutra neće biti - priča Trinkijeri.

foto: EPA/Timm Schamberger

Istakao je da ‘nema pojma’ koliko će biti potrebno vremena da se Partizan vrati na staze stare slave.

– Dao bih ruku da dobijem sledeću utakmicu, ali nije sve ni u pobedi. Naučio sam da i trener nekada može napraviti vrhunski posao kada izgubi. Uvek se pitam: ‘Da li je trener dobar jer dobija utakmice ili dobija utakmice jer je dobar?’. Izgleda glupo, ali nije tako. Košarka je šah dok te neko mladi konstantno. To nije sport za sve.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sporklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.