PEŠIĆ I BARSA GAZE: Budućnost ne zna za pobedu, Atina je danas zeleni grad, Fener u drami bolji od Baskonije!
Himki - Barselona, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

EVROLIGA, 6. kolo

PEŠIĆ I BARSA GAZE: Budućnost ne zna za pobedu, Atina je danas zeleni grad, Fener u drami bolji od Baskonije!

Istakli su se Toma Ertel sa 18 poena i osam asistencija, kao i Ante Tomić sa 16 poena i šest skokova i Kris Singlton sa isto toliko poena ali i dva skoka manje

Objavljeno:

Barselona gazi sve pred sobom posle dva početna poraza. Izabranici Svetislava Pešića slavili su i nad Himkijem u Podmoskovlju sa 87:80 u veoma interesantnoj utakmici .

Ponovo je Himki bio u meču do poslednje deonice, kao i u nekim prethodnim mečevima, ali su tada posustali u napadu, što je Barsa iskoristila.

Istakli su se Toma Ertel sa 18 poena i osam asistencija, kao i Ante Tomić sa 16 poena i šest skokova i Kris Singlton sa isto toliko poena ali i dva skoka manje. Dvocifren sa 10 poena i Klaver.

U poraženom sastavu sjajan Šved sa 27 poena, ali i njega su Pešićevi momci zaustavili u samom finišu. Pratio ga je samo Kroker sa 10 poena manje.

U drugom meču dana, Budućnost je opet poražena, ovoga puta u Morači od Žalgirisa sa 60:72, ostavši tako i dalje bez ijednog trijumfa.

Samo je Alen Omić bio dvocifren u redovima domaćina sa 16 poena, on je i bio taj koji je držao rezultatski priključak, ali nije mogao sam. Na drugoj strani Brendon Dejvis je dao 18 poena, a Kavalijauskas 12.

U najvatrenijem meču koji Evroliga trenutno može da ponudi Panatinaikos je na domaćem parketu bio bolji od Olimpijakosa sa 93:80 i na taj način se učvrstio u gornjem delu tabele, dok su momci iz Pireja ostali u donjem.

Najraspoloženiji za igru u redovima Panatinaikosa bio je Lukas Lekavičijus sa 17 poena, a pratili su ga Kalates sa 14 i Antetokumpo sa 12, dok je u sastavu gostujuće ekipe najviše poena ubacio Printezis26, uz 17 poena Time i 11 Nikole Milutinova.

U poslednjem, verovatno i najinteresesantnijem meču dana, Fenerbahče je posle velike drame i rezultatske klackalice uspeo da slavi nad Baskonijom sa 74:72.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Žofri Lovernj sa 15 i Luiđi Datome sa 16 poena, dok su u poraženom sastavu Ilimane Diop sa 17, Toto Šengelija sa 15 i Patrisio Garino sa 10 poena bili bolji od ostatka ekipe.

Evroliga, 6. kolo:

Četvrtak

Bajern – Darušafaka 116:70 Makabi – Real Madrid 66:87 Olimpija Milano – CSKA 85:90 Gran Kanarija – Efes 80:84

Petak

Himki – Barselona 80:87 Budućnost – Žalgiris 60:72 Panatinaikos – Olimpijakos 93:20 Baskonija – Fenerbahče 74:72

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.