OTVORILA SE ŠANSA: Crvena zvezda i Partizan zajedno u Evroligi od sledeće sezone?!
Crvena zvezda i Partizan bi mogli od sledeće sezone da igraju ABA ligu, Foto: Beta/Branislav Božić

Odluka na proleće

OTVORILA SE ŠANSA: Crvena zvezda i Partizan zajedno u Evroligi od sledeće sezone?!

Ako ovo bude usvojeno i dva najbolja srpska tima zaigraju finale plej-ofa ABA lige, onda ćemo imati ponovo dva predstavnika

Objavljeno:

Crvena zvezda i Partizan ponovo zajedno u Evroligi?

Iako je delovalo skoro nemoguće, ali ipak bi moglo da se desi od sledeće sezone, pogotovo jer su sve glasnija šuškanja da bi ABA liga mogla od naredne sezone da dobije dva mesta u najjačem evropskom takmičenju.

Ovu vest sada donosi crnogorska "Pobjeda" koja navodi da će se o tome razmatrati na proleće i da je jedna od opcija da se od naredne sezone nađe mesto i za vicešampiona regionalnog takmičenja.

Džo Regland
Džo Regland foto: Starsport©

Već je poznato da će se Evroliga sledeće sezone proširiti sa 16 na 18 klubova i i da su ta dva mesta rezervisana za Bajern Minhen i Asvel koji će imati "vajld kard".

E sad to znači da u Evroligi razmatraju, pošto je Bajern već siguran, da se Nemačkoj oduzme ono jedno mesto koje ide šampionu ili vicešampionu u slučaju da Bajern odbrani titulu.

Bamberg je ispao iz opcije jer je potpisao višegodišnji ugovor sa FIBA Ligom šampiona, a drugi timovi u nemačkoj nisu pre svega toliko finansijski moćni da bi mogli da ispune zahteve Evrolige, a takođe nisu ni dovoljno atraktivni.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizana foto: Starsport©

U ABA ligi nije takav slučaj, jer poslednjih godina i Crvena zvezda, i Budućnost, i Cedevita, a sada i Partizan, finansijski mogu da isprate te zahteve.

Glavni konkurent ABA ligi za drugog predstavnika u Evroligi jeste VTB liga (liga bivšeg SSSR) koja traži dodatno mesto za svoje klubove, jer se zna da u Rusiji postoji nekoliko moćnih finansijskih timova.

Za sledeću sezonu 13 klubova je sigurno, dok će svoje mesto dobiti ruski vicešampion, četvrtoplasirani tim španske lige i pobednik Evrokupa, tako da se čeka na još dva preostala učesnika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Pobjeda.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.