ŠTA SE DESILO SA NIKOLOM JOKIĆEM??? Cela Amerika je sinoć gledala Nikolu i svi su se pitali WHAT THE...? (VIDEO)
Nikola Jokić je u problemu, Foto: AP/Brandon Dil

nba liga

ŠTA SE DESILO SA NIKOLOM JOKIĆEM??? Cela Amerika je sinoć gledala Nikolu i svi su se pitali WHAT THE...? (VIDEO)

Jokić je prvi šut na utakmici ka košu uputio 2,4 sekunde pre kraja

Objavljeno: 07:38h

Šta se dešava sa Nikolom Jokićem??? Posle izbora za igrača nedelje na Zapadu i fenomenalnog početka sezone, Nikola je u novembru NEPREPOZNATLJIV!

Svi smo videli da je u nekoj krizi, pošto u poslednje tri utakmice okleva da šutira na koš (protiv Klivlenda samo 5 šuteva na koš, 4 poena, protiv Jute 9 šuteva, 7 poena, protiv Bostona 3 šuta, 8 poena), ali svi smo takođe mislili da će ga proći (dešavalo mu se i ranije da upadne u ovakvu "rupu".

Ipak, ono što se sinoć desilo, tera na ozbilnu zabrinutost: Nikola u toku cele utakmice, odnosno za 47 minuta i 58 sekundi, nije uputio NIJEDAN šut ka košu protivnika (iz igre, slobodna bacanja je gađao 4-4). Uz to, Denver je izgubio ovu utakmicu od Memfisa sa 89:87 (sramotno malo koševa za ofanzivni tim kakav su Nagetsi).

Učinak Srbina na kraju - 26 minuta na terenu, 4 poena, šut 0-1 iz igre (promašio trojku za pobedu u poslednjem napadu), 7 skokova, 4 asistencije, 3 ukradene lopte, 5 ličnih, 6 izgubljenih lopti.

Ma koliko mi voleli Nikolu, ma koliko ga voleli navijači Nagetsa i cela NBA liga, složićete se da je čudno, najblaže rečeno, da igrač plaćen 150 miliona dolara ne uputi šut ka košu za vreme cele utakmice.

Šta se, dakle, dešava?

Ne znamo, ali možemo da primetimo kad je počela crna serija koja je rezultirala sa mizernih 6,3 poena po utakmici u novembru za Nikolu Jokića.

Sećate li se kraja utakmice Čikago-Denver, u kojoj je Jokić izdominirao, sa 22 poena, 12 skokova i 9 asistencija?

Poslednji napad, Bulsi vode poen razlike, pravi se akcija za Nikolu, Nikola šutira dvojku sa poludistance i - promašuje. U gužvi ispod koša Pol Milsap hvata loptu i u padu je nekako ubacuje u koš.

Na terenu slavlje igrača Nagetsa, svi trče ka Milsapu, podižu ga sa terena, grle, ludilo.

Samo jedan igrač nije bio u zagrljaju.

Nikola Jokić.

Dok su svi slavili pobedu i heroja poslednjeg napada Milsapa, Nikola je nešto dobacio sudiji (valjda je tražio faul), a zatim je ostao sam sa sobom, negde oko linije trojke, gledajući negde daleko, kao da nije deo pobedničkog tima.

Ne znamo, dakle, šta se dešava sa Nikolom, ali znamo da je precizno od tog trenutka na kraju utakmice sa Bulsima Srbin prestao da šutira 20 puta po meču i da ubacuje prosečno po 21 poen. Umesto toga, u novembar je ušao novi Jokić, igrač koji izbegava odgovornost u napadu i uglavnom skače i asistira.

Vi sami izvucite zaključke.

Kad je reč o sinoćnjoj utakmici Denver-Memfis, rešili su je Mark Gasol i Džeren Džekson sa po 20 poena, a Španac je i doneo pobedu Grizlijima ubacivši oba slobodna bacanja za 89:87, 4 sekunde pre kraja.

Poslednji napad je, dakle, išao preko Jokića, koji do tog trenutka nije šutnuo na koš, i Nikola je mašio trojku.

U timu Denvera Geri Haris je bio najbolji sa 20 poena, Trej Lajls je ubacio 16, a Džamal Marej 15.

Zaključak? Jokić je i pre imao ovakve probleme (dobro, možda nikad baš ovakve), ali uvek se vraćao. Bićemo optimisti, pa očekujemo tripl-dabl u najlakšoj utakmici sezone, u Denveru protiv Bruklina.

Prvi put ove sezone, nema najboljih poteza Jokića - jer ih nije ni bilo.

A, kad malo bolje razmislimo, da li bi OVO mogao da bude uzrok Nikolinog pada i problema?

Zaključite sami.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.