TRINKIJERI OPET BRILJIRAO POSLE MEČA: Ljudi, nisam Hari Poter!
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

KAKAV CAR

TRINKIJERI OPET BRILJIRAO POSLE MEČA: Ljudi, nisam Hari Poter!

- Velika je to čast za mene, kao prvog stranog trenera u istoriji Partizana, bilo mi je vrlo važno. Navijači su bili veoma važni danas, sve skupa je ovo bilo sjajno iskustvo - dodao je italijanski stručnjak

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan pobedom 76:71 nad Trentom u šestom kolu C grupe Evrokupa.

- Borba, borba, borba, mislim da je to jedini način na koji sada možemo da pobeđujemo. Izgleda loše, ali je ukus dobar. Daleko smo od prave košarke, ali pobeda je najvažnija - rekao je Trinkijeri posle meča.

Novi trener crno-belih dočekan je ovacijama pre početka meča.

- Velika je to čast za mene, kao prvog stranog trenera u istoriji Partizana, bilo mi je vrlo važno. Navijači su bili veoma važni danas, sve skupa je ovo bilo sjajno iskustvo - dodao je italijanski stručnjak.

Trinkijeri se osvrnuo na podršku navijača na debiju u dvorani Aleksandar Nikolić.

- Pre sedam dana sam došao ovde, pitali ste me zašto, odgovor je zato. Bilo je fantastično, nezaboravno, voleo bih da imamo više ovakvih mečeva. Napravili smo svetski rekord u jednom trenutku, lošom koncentracijom smo i publiku uspavali. U Trentu smo izgubili, sada pobedili, mogli smo i da izgubimo sada. Biće potrebno vreme, svi to kažu, mrzim sam sebe zbog toga, ali ne može drugačije - naglasio je Trinkijeri.

Andrea Trinkijeri
Andrea Trinkijeri foto: Starsport©

Italijanski stručnjak je istakao da mu se neke stvari nisu svidele u igri njegovog tima, ali da je bilo i dobrih trenutaka.

- Verujem da smo videli celu sezonu u 40 minuta, dobar tim, grupu nezrele dece koja je dozvolila protivniku povratak, potom dobru igru i na kraju ponovo klince. Napredak tima nije linearan, već je jedan korak napred, dva nazad, verujem da moramo bolje, barem što se tiče pristupa i koncentracije - rekao je Trinkijeri.

Na pitanje da li je već nešto primenio u radu sa crno-belima, posle šest poraza, Trinkijeri je odgovorio:

- Nisam Hari Poter, prvu stvar koju sam probao je da imamo filozofiju rada i igre. Kako smo počeli utakmicu rekao sam da igramo za publiku, da ne mislimo, kada mnogo mislimo ne igramo dobro. Spori smo i predvidivi. Zaboravili su moje reči, možda je to zona komfora, možda nisu iskusni, nekad se mora čekati. Ono što mi se nije svidelo, ne želim da se napiše ime igrača na lopti, na njoj piše Partizan, ko je u poziciji on će da šutira. Nešto sam uspeo, nešto ne - rekao je Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.