NAGETSI MELJU SVE PRED SOBOM: Jokiću malo falilo do TRIPL-DABLA, ali jedan drugi igrač je IZDOMINIRAO! (VIDEO)
Nikola Jokić predvodi Denver Nagetse, Foto: AP/David Zalubowski

nba liga

NAGETSI MELJU SVE PRED SOBOM: Jokiću malo falilo do TRIPL-DABLA, ali jedan drugi igrač je IZDOMINIRAO! (VIDEO)

Nikola se nije baš mnogo "cimao" u napadu, ponovo

Objavljeno: 08:05h

Nikola Jokić je sinoć u pobedi Nagetsa protiv Bostona (115:107) postigao samo 8 poena, a iz igre je šutnuo triput i pogodio dvaput. Mislite li da je gazdi Nagetsa i Arsenala Stenu Kronkiju krivo što je Srbinu dao 150 miliona dolara plate? Razmislite još jednom.

Denver je trenutno među tri vodeća tima NBA lige, ima najbolji start od 1976. godine (9-1), a Nikola je njihov najbolji igrač i jedini igrač u NBA koji ima šansu da kraj sezone dočeka kao najbolji u svom timu u svih 5 relevantnih statističkih kategorija (poeni, skokovi, asistencije, ukradene lopte, blokovi).

A, najvažnije od svega, Nikola je TIMSKI IGRAČ, čovek spreman da sopstvenu statistiku podredi uspehu tima.

Takav je i Pol Milsap, takav je i Geri Haris, takav je i Džamal Marej... Svi oni su spremni, kad je neko od njih "u zoni", da se odmakne i pusti čoveka da dominira. Mladi tim Denvera zato je ove sezone najprijatnije iznenađenje u NBA ligi i, može se već sada reći, ozbiljan kandidat da ide daleko, daleko, daleko...

Sinoć je najbolji igrač Nagetsa bio Džamal Marej, koji je sa 48 poena (19 u poslednjoj četvrtini) uništio odbranu Bostona. Džamalu je sve polazilo za rukom, a to su ispratili i ispoštovali saigrači (ostali članovi prve petorke imali su zajedno manje šuteva iz igre od Mareja).

Na drugoj strani, ako bismo pisali samo o učinku Nikole Jokića, van konteksta dobijene utakmice i stanja na tabeli NBA lige, on je bio ispodprosečan. Srbin je rano ušao u problem sa faulovima, i to ga je koštalo minuta i ritma. Svaki drugi igrač plaćen 150 miliona bi i u ovoj situaciji pokušao da se "vadi", ali ne i Nikola: srećan što Marej uzima stvari u svoje ruke, Jokić je asistirao, skakao i gledao sa strane kako dobija ozbiljnog Robina za svoju ulogu Betmena u plej-ofu NBA lige u sezoni 2018/2019.

Jokić je utakmicu završio sa 8 poena (šut iz igre 2-3, penali 4-6), 10 skokova i 8 asistencija.

Otpor Denveru pružao je uglavnom Kajri Irving (kojeg je sa klupe pažljivo posmatrao Ajzeja Tomas), sa 31 poenom.

Evo partije Nikole Jokića:

Bobanu Marjanoviću je bio potreban samo još jedan skok pa da ponovo zabeleži dabl-dabl, u pobedi Klipersa nad Minesotom od 120:109. Srbin je ponovo počeo utakmicu, a za 18 minuta na terenu ubacio je 10 poena, uz 9 skokova, 2 asistencije i 2 blokade.

Drugi Srbin u Klipersima, Miloš Teodosić, igrao je 12 minuta, i za to vreme zabeležio 3 poena (1-1 trojke) i 4 asistencije.

Najefikasniji u timu pobednika bili su Heris i Galinari sa po 22 poena, i "zlatna rezerva" Lu Vilijams sa 20.

Kod "Vukova" Di Rouz postigao je 21 poen, a Tauns i Batler po 20.

Evo Bobijeve partije:

Klej Tompson je postigao 27 poena, Kevin Durent 22, a Stef Kari 19 u pobedi Golden Stejt Voriorsa nad Memfisom od 117:101. U timu Memfisa najbolji je bio ruki Dilon Bruks sa 18 poena.

Majami je posle produžetka pobedio Detroit sa 120:115, a "vrelinu" su predvodili Džoš Ričardson sa 27 i Goran Dragić sa 21 poenom. U timu Detroita Redži Džekson i Andre Dramond ubacili su po 25 poena, a Blejk Grifin 24.

Hjuston konačno počinje da liči na ekipu od prošle sezone, a glavni razlog za to je povratak Džejmsa Hardena u tim i formu. Brada je trojkom pred kraj utakmice rešio dilemu oko pobednika protiv Indijane (98:94), a na kraju je zabeležio 28 poena. Na drugoj strani, Oladipo je ubacio isto 28 poena.

Orlandu nije trebala magija da pobedi jadni i bedni Klivlend, ali na kraju im je bio potreban "klač" Evana Furnijea, koji im je uz zvuk sirene doneo pobedu od 102:100. Gordon je u pobedničkom timu bio najefikasniji sa 23 poena, a Nikola Vučević je zabeležio 14 poena i 10 skokova. Džordž Hil sinoć lider najgoreg tima u NBA sa 22 poena.

U duelu dva slaba tima sa istoka Čikago je u Njujorku posle dva produžetka bio bolji od Niksa sa 116:115, a najzaslužniji za to bio je Zak LaVin sa 41 poenom (rekord karijere). Kod Niksa Kanter je sa klupe ubacio 23 poena.

Nju Orleans je posle silovitog starta nastavio da gubi utakmice, a najnoviji tim koji im je skinuo skalp je Oklahoma, koja ih je dobila sa 122:116.

Pol Džordž je bio najbolji u OKC sa 23 poena, Šreder je sa klupe ubacio 22, Adams 18, a Vestbruk 17. Kod Pelikana, Rendl 26, Holidej 22, Dejvis 20 i Mirotić 16 poena i 16 skokova.

Toronto je nastavio da gazi sve živo, a sinoć je bes osetila Juta koja je pobeđena sa 124:111. Čak 4 igrača su u timu Reptorsa zabeležila po 17 poena - Ibaka, Lauri, Anunobi i VanVlit, dok je kod "džezera" najbolji bio Alek Burks sa 22 poena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.