SKROMNI LUKA DONČIĆ: Ne mogu da se poredim sa Džordanom, jer je najbolji u istoriji!
Luka Dončić, Foto: AP/Kevin Jairaj

O SVEMU POMALO

SKROMNI LUKA DONČIĆ: Ne mogu da se poredim sa Džordanom, jer je najbolji u istoriji!

Izneo je utiske za španski list "As"

Objavljeno:

Slovenački košarkaški reprezentativac Luka Dončić je već postao zvezda NBA lige i Dalas Maveriksa.

Sa Real Madridom je prošle sezone osvojio Evroligu, a već na početku NBA sezone je pokazao koliki je potencijal i da je buduća zvezda najjače košarkaške lige na svetu.

O svemu lepom što mu se dešava izneo je utiske za španski list "As".

- Igranje za Real je bilo veoma posebno. To je najbolji tim na svetu van NBA lige, obožavao sam da igram u njemu - rekao je Luka Dončić.

Odmah se nametnulo pitanje ko više nedostaje kraljevskom klubu - on ili Kristijano Ronaldo koji je letos pojačao Juventus.

- Madridu više nedostaje Ronaldo, jer je on jedan od najboljih fudbalera na svetu - dodao je.

Evropskim igračima je veliki problem prilagođavanje kada odu u NBA, ali ne i Luki Dončiću.

- Sa 13 godina sam otišao iz Slovenije za Španiju. Sada mi je lakše i osećam da je Dalas moj dom. Nisam znao kada, ali sam znao da želim da igram u NBA ligi. U Evroligi sam igrao po dva meča nedeljno što mi je pomoglo da se naviknem na ritam u NBA. Ipak, moram da napredujem jer u NBA ligi ima mnogo igrača koji su sjajni na taktičkom planu. Utakmice u NBA ligi su brže, više je fizičkog kontakta, ali to sam i očekivao - izjavio je slovenački as.

Dalas se nedavno sastao sa Los Anđeles Lejkersima za koje nastupa Dončićev idol Lebron Džejms od koga je dobio i potpisan dres na kraju utakmice.

- To je bilo predivno i za mene nešto posebno. On je moj idol, to ću pamtiti zauvek - rekao je Dončić.

Na prvih devet utakmica, košarkaš iz Slovenije je u proseku beležio 19,4 poena, 6,6 skokova i 4,6 asistencije po meču. Dovoljno da ga neki uporede sa Majklom Džordanom koji je na početku karijere imao sličnu statistiku.

- On je najbolji košarkaš u istoriji. Ne mogu ja sa njim da se poredim. Imao je besprekornu karijeru, bio je najbolji - skroman je Dončić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.