NBA: Lebron kao nekad, pobeda Lejkersa! Oladipo multipraktik, nestvarni potezi za pobedu Pejsersa!
Foto: Reuter

nba liga

NBA: Lebron kao nekad, pobeda Lejkersa! Oladipo multipraktik, nestvarni potezi za pobedu Pejsersa!

Los Anđeles Lejkersi savladali su Portland Trejlblejzerse na gostovanju sa 114:110. Lejkersi su upisali četvrti ovosezonski trijumf, dok su Trejlblejzersi upisali treći poraz

Objavljeno: 14:19h

Odigrani su mečevi NBA lige u noći između subote na nedelju.

Los Anđeles Lejkersi savladali su Portland Trejlblejzerse na gostovanju sa 114:110. Lejkersi su upisali četvrti ovosezonski trijumf, dok su Trejlblejzersi upisali treći poraz.

Najbolji akter kod pobednika i najzaslužniji za novu pobedu bio je "kralj" – Lebron Džejms meč je završio 28 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Džejmsa je pratio Radžon Rondo koji je imao dabl-dabl od 17 poena i deset asistencija, dok su po 12 ubacili Kajl Kuzma i Džavejl Mekgi. Portland je vukla njihova "velika trojka". Tri igrača koja se uvek istaknu više nego saigrači to su uradili opet – Demijan Lilard i Si Džej Mekolum upisali su po 30 poena, dok je bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić imao 14 poena i 13 skokova.

Demijen Lilard
Demijen Lilard foto: AP

San Antonio Sparsi ubeležili su novu pobedu savladavši Nju Orleans Pelikanse na domaćem terenu rezultatom 109:95 i nanevši im i peti poraz zaredom. Za "mamuze" istakli su se Demar Derozan i Lamarkus Oldridž. Derozan je postigao 26 poena, dok je Oldridž odigrao kao u najboljim danima i utakmicu završio sa 22 poena i 12 skokova.

Odličan posao odradili su i Peti Mils (15 poena, 7 asistencija), Dante Kaninghem (15p) i Marko Belineli (14p). Kod Pelikansa odlični su bili Mirotić i Holidej, dok je Entoni Dejvis podbacio, za svoje standarde. Španski košarkaš crnogorskog porekla je imao veoma jak dabl-dabl od 22 poena i 16 skokova, dok je Džru doprineo sa 29 poena. Dejvis je imao 17 poena i osam skokova, ali samo 5/13 iz igre.

Nikola Mirotić
Nikola Mirotić foto: AP

Hjuston je zabeležio i drugu pobedu u nizu ovoga puta savladavši Čikago Bulse u gostima sa 96:88. Najbolji je bio povratnik u tim Roketsa Džejms Harden koji je imao 25 poena i sedam asistencija, Karmelo Entoni je dodao 17, a Klint Kapela je bio prava enigma za visoke igrače Bulsa sa 12 poena i 12 skokova.

Najefikasniji kod poraženih bio je Zek Lavin sa 21 poenom (4/16 iz igre), 15 je imao Džabari Parker, a ruki centar Vendel Karter Junior imao je svoj drugi dabl-dabl u karijeri od 14 poena i 13 skokova.

Viktor Oladipo srušio je Boston Seltikse trojkom na 3,4 sekunde do kraja u najneizvesnijoj utakmici večeri i pobedi Indijane na domaćem parketu 102:101.

Bek Indijane uhvatio je loptu pod svojim košem nakon promašaja Kajrija Irvinga, prešao čitav teren i sigurnim šutem preko visokog Ala Horforda podigao salu na noge.

To je bila četvrta trojka Oladipa na utakmici, koji je uz 24 poena upisao 12 skokova i po tri asistencije i ukradene lopte.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.