ZVEZDA OSTALA JEDINA NEPOBEDIVA NA JADRANU: Cedevita osetila moć crveno-belih, Dobrić nemilosrdno rešetao!
Ognjen Dobrić je predvodio Crvenu zvezdu do 6. pobede u ABA ligi, Foto: Starsport©

ABA liga, 6. kolo

ZVEZDA OSTALA JEDINA NEPOBEDIVA NA JADRANU: Cedevita osetila moć crveno-belih, Dobrić nemilosrdno rešetao!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 23:05h

Crvena zvezda je nastavila svoju seriju pobeda u ABA ligi ubedljivim trijumfom nad Cedevitom 94:79.

Nepobedivi crveno-beli su navijačkim žargonom rečeno popili sokiće iz Zagreba na eks i tako ostali jedina neporažena ekipa u regionalnom takmičenju, pošto je Mega danas izgubila od Partizana.

Vrlo brzo, već u prvoj četvrtini su izabranici Milana Tomića stigli do dvocifrene prednosti koju su potom u nastavku meča samo uvećavali.

Ono što će se sigurno svideti strategu srpskog tima jeste i raznovrsnost u igri, ali i veliki broj raspoloženih igrača i timska igra kojom su u prvom poluvremenu stekli zalihu od petnaestak poena prednosti.

Kada je Dobrić u trećoj četvrtini ugrejao svoje ruke i počeo sa dalekometnom paljbom, gosti iz Zagreba su bili u kompletnom nokdaunu.

Jasno je da će novi trener Zagrepčana Slaven Rimac morati mnogo da radi sa svojim timom koji je uoči početka sezone važio za jednog od favorita, ali to svojim igrama nije pokazao. Jer sve što su uradili u ovom meču se selo na individualne akcije i poteze i to je ono što će morati da reši pre svega.

Statistika košarkaša Crvene zvezde
Statistika košarkaša Crvene zvezde foto: Printscreen/aba-liga.com

Kada govorimo o poenterskom učinku, kod domaćina je čak 5 igrača bilo dvocifreno, a najbolji pomenuti Dobrić sa 17 poena, 13 je dao Čović, 11 Cirbes a po 10 Regland i Perperoglu. Inače svi igrači Zvezde su se upisali u strelce.

U timu Cedevite 19 poena Bela i 15 najnovijeg pojačanja Džejkoba Pulena.

Statistika košarkaša Cedevite
Statistika košarkaša Cedevite foto: Printscreen/aba-liga.com

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

ČETVRTA ČETVRTINA

Poslednjih 10 minuta bili su čisto odrađivanje posla za Tomićeve momke, a strateg Zvezde je šansu u ovom periodu dao i Radanovu i Simaniću da iskoriste svoje minute na parketu.

Jedino što se u tom periodu prilikom jednog duela možda povredio Ognjen Dobrić koji je ostao da leži i po njegovom licu se videlo da je u bolovima, ali je potom odskakutao do klupe.

Bilo je na kraju i malo opuštanja, pa krajnji rezultat i nije tako ubedljiv kao što je bio tokom meča - 94:79.

TREĆA ČETVRTINA Nastavak utakmice u ovih deset minuta u hali "Aleksandar Nikolić" obeležio je u potpunosti fantastični Ognjen Dobrić koji je pogodio tri trojke zaredom čime je Zvezdi doneo maksimalnih +22 u 27. minutu utakmice.

Na daleko višem nivou, a opet bez preteranog napora igraju izabranici Milana Tomića na ovom meču i to se oslikava u rezultatu, pošto sve što pokušavaju gosti to je da individualnim akcijama urade nešto u napadu.

1 / 4 Foto: Starsport©

DRUGA ČETVRTINA

Timski igra Crvena zvezda ovu utakmicu što dokazuje i to da se niko od igrača nije posebno istakao a čak 10 se upisalo u strelce.

Po izlasku Reglanda Čović je preuzeo dirigentsku palicu i počeo da razigrava saigrače, ali i da pogađa svoje šuteve, pa se prednost vrlo brzo i uvećala.

Uspostavili su potpunu dominaciju u skoku visoki igrači crveno-belih, proradio je i Bili Beron, pa je u jednom momentu bilo i vođstvo od 21 poen razlike (45:24), ali se u tim momentima razigrao i Pulen na suprotnoj strani i pomogao svom timu da sa manjim zaostatkom ode na poluvreme.

Rezultat posle prvih 20 minuta je 50:34 i to zahvaljujući trojci Perkovića uz zvuk sirene.

PRVA ČETVRTINA

Sigurno odigranih uvodnih 10 minuta utakmice Crvene zvezde koja je završena njenim vođstvom 22:10.

Ekipu su pokrenuli Cirbes i Lazić, najpre dobrim rolama u odbrani, a potom i svojom aktivnošću u napadu, pa je srpski klub brzo preko njih stigao do 9 poena prednosti.

Nemac je zaista bio nerešiva enigma za "sokiće" u tim uvodnim minutima, a posebno se istakao i sa rampom koju je lupio što je diglo prisutne navijače na noge.

Ubrzo se na terenu našla još jedna zver pod koševima u dresu Zvezde, Majkl Odžo i odmah je bilo jasno da igrači iz Zagreba ne mogu da ga sačuvaju, pa upravo njegovim poenima i rampom u odbrani, domaćin je i stigao do 10 poena prednosti.

1 / 7 Foto: Starsport©

21.00 - Evo i sastava dve ekipe za večerašnji meč.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda foto: Printscreen/aba-liga.com
KK Cedevita
KK Cedevita foto: Printscreen/aba-liga.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.