TRINKIJERI NA DEBIJU SASUO IGRAČIMA U OČI ŠTA MISLI: Moja deca bolje grade na skoku od njih! Ovo nije košarka!
Andrea Trinkijeri nije bio zadovoljan kako je njegov tim igrao, Foto: Starsport©

ABA LIGA, 6. KOLO

TRINKIJERI NA DEBIJU SASUO IGRAČIMA U OČI ŠTA MISLI: Moja deca bolje grade na skoku od njih! Ovo nije košarka!

Italijanski stručnjak je iskritikovao svoje igrače i poručio da od sutra kreće krvav rad na treninzima

Objavljeno:

Košarkaši Partizana savladali su Mega Bemaks u šestom kolu ABA lige i tako ekipi Dejana Milojevića naneli prvi poraz u sezoni.

Uprkos uspešnom debiju i prvom trijumfu crno-belih posle niza poraza u regionalnom takmičenju i Evrokupu, novi trener Andrea Trinkijeri imao je šta da zameri igračima.

- Imao sam drugu ideju pre ove utakmice. Želeo sam da na mojoj prvoj utakmici Partizan igra dobru košarku. Ono što smo danas igrali, nije košarka. Meni je žao, ja sam to mojim igračima rekao. To je daleko od standarda koje moramo imati. Ali, postoji toliko 'ali'. Imali smo seriju poraza, teško je igrati ovde, Mega ima 5-0, igra specijalnu košarku i moraš biti koncentrisan i imati ideju kako da igraš sa njima. Srećan sam zbog mojih igrača, ali moram sigurno puno bolji posao uraditi. Ovo je zemlja košarke i moramo igrati košarku, a ne nešto slično - rekao je Trinkijeri.

Izreka kaže da je svaki početak težak.

- Ovo je samo početak, svaki put se kreće prvim korakom, bilo je važno da okrenemo trend, to smo uradili. Malo smo bili bolji u odbrani, bili smo katastrofalni na skoku. Imam dvoje dece, od 10 i 7 godina i mislim da bi oni bolje zagrađivali od mojih igrača. Ja sam kriv, valjda im nisam dobro objasnio. Sutra ćemo ući u salu, baciti ključ i izaći kada bolje budemo zagrađivali. Ekipa je izgledala malo više kao ekipa. Ima pozitivnih stvari, nije to sve negativno. Ja sam jako zahtevan prvo prema sebi pa onda prema mojim igračima. Vanja je igrao kao kapiten, malo se opustio na kraju, na tome moramo raditi. Svi su probali da daju nešto. Neki igrači još nisu shvatili koliko je teško igrati ovde, u ovoj ligi, koliko je ovo tvrda liga. Neki igrači su se rastopili nakon prvog kontakta i na tome moramo da radimo - dodao je.

Nije sve tako bilo crno.

- Po mom mišljenju, ekipa ima dva MVP-a, Amar Gegić i Bandža Si. Amar Gegić je okrenuo odbranu, napravio je pet glupih faulova, jer nije naučen koliko može biti važan za našu ekipu. Bandža je pogodio važne šuteve, kada je bilo potrebno da utakmicu zatvoriš. Ajmo dalje, to je borba svaki dan. Mlada ekipa, neiskusna ekipa, željna ekipa. Kada imaš želju, na nešto ćeš izgledati. Dobili smo danas malo na taktiku, malo na neko kockanje, ali idemo dalje - izjavio je Andrea Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.