HARIZMATIČNI TRINKIJERI DIGAO PARTIZAN: Crno-beli prekinuli crni niz, naneli su Megi prvi poraz u ABA ligi!
Foto: Starsport©

ABA liga, 6. kolo

HARIZMATIČNI TRINKIJERI DIGAO PARTIZAN: Crno-beli prekinuli crni niz, naneli su Megi prvi poraz u ABA ligi!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 19:07h

Andrea Trinkijeri je uspeo već u debitantskom meču na klupi Partizana da trgne ekipu i prekine crni niz od šest uzastopnih poraza.

Harizmatični Italijan je za jedan trening uspeo da trgne ekipu iz letargije i depresije i dovede je do pobede nad do sada neporaženom Megom 81:74.

Prvi uticaj italijanskog stručnjaka na igrače Partizana se najbolje video u prve tri četvrtine kada su prosto leteli po terenu i zaista odigrali možda i najbolje od početka sezone.

Međutim, u poslednjoj deonici su na videlo isplivali neki stari problemi i Trinkijeri je tu mogao da vidi na čemu će morati mnogo da radi u narednom periodu.

Zbog praznog hoda u igri koji je usledio nakon što su stigli do maksimalnih 17 poena prednosti, gostujući igrači su doveli u pitanje svoj trijumf koji im je bio na dohvat ruke.

Ali ovog puta su imali sreće da su igrači Mege imali katastrofalno šutersko veče izvan linije 6,75 metara i gde gotovo ništa nisu pogodili.

Ono što svakako može da raduje Trinkijerija jeste timska igra i što je u svakom momentu poneki igrač Partizana iskakao kada je trebalo, ali pre svih trebalo bi istaći Bandžu Sija koji je u bitnim momentima pogodio dve važne trojke.

Najbolji u redovima pobedničkog tima bili su Marinković i Zagorac sa po 17 poena, 13 je ubacio Lendejl i 12 Si, dok je u ekipi Mege jedini koji je igrao dobro bio Bitadze sa 28 koševa.

Statistika igrača Mege
Statistika igrača Mege foto: Printscreen/aba-liga.com
Statistika igrača Partizana
Statistika igrača Partizana foto: Printscreen/aba-liga.com
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

ČETVRTA ČETVRTINA

I sada opet na videlo isplivavaju neke stare boljke u igri Partizana. Stigli su na startu poslednje deonice do maksimalnih +17 na ovom meču, a onda kreće indolentno ponašanje, prevelika opuštenost, prazan hod u igri.

A Mega nije tim koji takvu igru i ponašanje na terenu neće kazniti. Mic po mic, krenuli su da pogađaju, došli do lakih poena i očas posla na sredini poslednje četvrtine se primakli na samo 6 poena zaostatka.

Posle serije 11:0, aktuelan rezultat je 68:74.

Bandža Si je opet pogodio važnu trojku da zaustavi seriju domaćih, to je malo pokrenulo ekipu, ali opet ne i dovoljno, pa je drama bila viđena sve do maltene poslednjeg minuta.

Išlo je na ruku igračima crno-belih i što nekoliko kontranapada i otvorenih šuteva igrači Mege nisu iskoristili i time im olakšali put ka prvoj pobedi posle šest mečeva bez uspeha.

Konačan rezultat 81:74 za Partizan.

TREĆA ČETVRTINA

Zagorac je nastavio na startu druge polovine meča tamo gde je stao i njegovim poenima Partizan je povećao svoje vođstvo, ali se onda probudio i razgoropadio Goga Bitadze.

Gruzijac je postao nezaustavljiv u prvoj polovini treće deonice meča, igrači Partizana su počeli da greše, a sa njegova dva uzastopna zakucavanja, Mega je došla na -7. Trenutni rezultat je 48:55.

Ali ono što je najveći problem Mege na ovom meču jeste šut za tri poena, a promašili su 19 od 21 pokušaja. Sa druge strane Partizan ide na sigurno u napadu, malo je iskočio i Bandža Si sa trojkom i potom košem uz faul te je to vratilo Partizanu dvocifrenu prednost.

Rezultat na kraju treće četvrtine je 69:55.

DRUGA ČETVRTINA

Ono što se dešavalo u prvoj četvrtini nastavilo se i u drugoj. Mega očajna u šutu iza linije 6,75 metara, a počeli su i da promašuju slobodna bacanja.

Sa druge strane ono što je radio Lendejl sada je preuzeo na sebe Gagić koji je u jednom periodu bio glavna opcija u napadu Partizana, pogotovo što su centri domaće ekipe preopterećeni ličnim greškama.

Uz sve to Milojevićevi izabranici prave nesvojstvene greške koje ne koriste baš najbolje igrači u belim dresovima i to je razlog zašto nisu uspeli da se odlepe na neku veću razliku.

U takoreći poslednjih minut i po prvog poluvremena Zagorac, potom Marinković i na kraju Gagić digli su Partizan na dvocifrenu prednost 46:35.

1 / 6 Foto: Starsport©

Andrei Trinkijeri je bio dovoljan izgleda samo jedan trening da razdrma i izvuče iz depresije igrače Partizana i to je bilo vidljivo od prvog minuta utakmice u Sremskoj Mitrovici.

1 / 9 Foto: Starsport©

Mega je na drugoj strani promenila taktiku u odbrani i počela presing, a u napadu joj je prva opcija Goga Bitadze. I taman kada je domaćin uhvatio malo ritam i dah, proradio je Rade Zagorac, pa partizan odlazi na 24:15.

Mega je očajna u šutu za tri sa 0/6.

16.45 - Ovo su sastavi Mege i Partizana za večerašnju utakmicu.

Mega Bemaks
Mega Bemaks foto: Printscreen/aba-liga.com
Partizan
Partizan foto: Printscreen/aba-liga.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.