EL: Micić tragičar kola, Budućnost zalutala u elitu, Šved ućutao Kanarince, Real je Real!
Aleksej Šved, Foto: EPA

PETO KOLO EVROLIGE

EL: Micić tragičar kola, Budućnost zalutala u elitu, Šved ućutao Kanarince, Real je Real!

Džikić i Podgoričani zabeležili peti poraz iz isto toliko mečeva

Objavljeno:

Košarkaši Himkija zabeležili su prvu pobedu u Evroligi pošto su u petom kolu prestižnog takmičenja savladao Gran Kanariju rezultatom - 87:72 (25:21, 24:12, 28:20, 10:19).

Junak utakmice je bio Aleksej Šved koji je postigao 24 poena, dok je odličan u pobedničkom taboru bio i Čarls Dženkins sa 10. Naš Stefan Marković je takođe bio solidan, postigao je samo 2 poena, ali je zato ubeležio šest asistencija.

Kod Španaca su najbolji bili Anžejs Pašečniks i Di Džej Stroberi sa po devet poena.

Budućnost je nastavila sa neuspesima kada je reč o Evoligi. Novajlija u elitnom takmičenju je uspeo da zabeleži peti uzastopni poraz i tako ostaneo jedina ekipa koja nema nijednu pobedu u dosadašnjem takmičenju. Ovoga puta Đetići su u dvorani "Morača" izgubili od Panatinaikosa rezultatom 72:67.

U pobedničkom taboru Tomas je meč završio sa 14 poena, Papapetru je dao 13, dok je Nik Kalates dodao još deset za Panatinaikos.

Alen Omić je zabeležio dabl-dabl sa 16 poena i deset skokova, a Nikola Ivanović postigao je 12.

Aktuelni šampion Evrope Real Madrid nadigrao je na gostujućem terenu Žalgiris sa 90:79 i tako se pridružio moskovskom CSKA na liderskom mestu Evolige sa maksimalnim učinkom. Najbolji kod Madriđana bio je Rendolf sa 16, dok je Litvanaca najefikasniji bio Jankunas sa 18.

Košarkaši Armanija ostvarili su četvrtu pobedu u pet kola Evrolige savladavši Efes 81:80, zahvaljujući sjajnom Majku Džejmsu, koji je uprkos svom veoma slabom nastupu sekund pre kraja pogodio trojku odluke. Dok je on slavio sa saigračima i navijačima, srpski plejmejker Vasilije Micić držao se za glavu, jer je nekoliko sekundi ranije promašio dva slobodna bacanja da praktično "reši" meč, a potom je umalo i oteo loptu Džejmsu. Izbio mu je, bacio se po nju, ali se Amerikanac izvukao iz teške situacije i imao vremena da reši meč.

Micov je zabeležio 14 poena u pobedničkom sastavu dok je tragičar meča Micić postigao 15.

PETO KOLO EVROLIGE:

Petak:

Himki - Gran Kanarija 87:72

Budućnost - Panatinaikos 67:72

Žalgiris - Real Madrid 79:90

Armani - Efes 81:80

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.