TRINKIJERI O CILJEVIMA, POJAČANJIMA, ŽELJKU... Pitao sam za Kleja Tompsona, ali... Naše snage jačaju svakim danom!
Andrea Trinkijeri se prvi put obratio javnosti kao trener Partizana, Foto: Starsport©

Predstavljen u Pioniru

TRINKIJERI O CILJEVIMA, POJAČANJIMA, ŽELJKU... Pitao sam za Kleja Tompsona, ali... Naše snage jačaju svakim danom!

Novi strateg Partizana je bio vrlo dobro raspoložen i na neka pitanja novinara je odgovarao kroz šale

Objavljeno: 15:57h

Andrea Trinkijeri je promovisan kao novi trener Partizana, na čijoj će klupi debitovati već u subotu protiv Mega Bemaksa u Sremskoj Mitrovici.

Italijanski stručnjak je u svom prvom obraćanju novinarima istakao da je prihvatio ponudu najtrofejnijeg srpskog kluba zato što to za njega predstavlja čas, kao i da posle tolikih imena koja su bila treneri u klubu i on kao prvi stranac ostavi neki trag iza sebe.

Takođe je naveo da pre svega sada mora da podigne ekipu iz depresije, ali da zaista ne zna kada će otprilike ekipa igrati onako kako je on zamislio.

Andrea Trinkijeri sa predsednikom kluba Ostojom Mijailovićem
Andrea Trinkijeri sa predsednikom kluba Ostojom Mijailovićem foto: Starsport©

Potom je prepustio novinarima da mu postavljaju pitanja, a najpre su stigla pitanja iz "Espresa". Trinkijeri je najpre hteo da odgovori na pitanje da li će biti nekih pojačanja ili možda otpuštanja u timu.

- Naše snage jačaju svakim novim danom - citirao je odmah u odgovoru harizmatični Italijan čuveni stih navijačke pesme Grobara i potom još jednom razgalio navijače:

- Naše najveće pojačanje biće navijači. Rekao sam predsedniku da mi dovede Tompsona iz Golden Stejta ako može, ha-ha-ha - šeretski je u svom stilu odgovorio Trinkijeri.

Drugo pitanje iz Espresa odnosilo se na ciljeve ove sezone.

- Ciljevi su da preživimo svaki dan. Zatvoriću ih u dvoranu svaki dan i idu kući kad budu malo bolji. ABA liga, moramo odmah da se dignemo. Prvo u kvalitetu pristupa utakmici, onda u kvalitetu igre, onda i rezultatu. Imam filozofiju rada, onda strategiju i tek onda taktiku - poručio je Trinkijeri.

Mnogo se spekulisalo oko klauzula u njegovom ugovoru, ali i toga da je i Željko Obradović učestvovao u pregovorima oko njegovog dolaska na klupu Partizana.

- Imamo jednu jako važnu klauzulu - da mi kažu gde su dobre pljeskavice u gradu. Ako ne kažu, idem kući - opet se našalio Trinkijeri, a potom je priznao da je pričao sa Obradovićem.

- Šta mislite da me Željko nije zvao?! Ovo je je moja odluka, koju mnogi nisu shvatili. Kad sam iz Rusije otišao u Nemačku rekli su mi da sam lud. Meni je dolazak ovde veliki rizik, ali veliki izazov - rekao je Trinkijeri.

S njegovim dolaskom su i očekivanja navijača porasla, ali on poručuje da i oni moraju biti svesni situacije.

- Očekujem da navijači budu kao do sada. Ovo nije klub, ovo je nešto više od toga - život. Garantujem da ćemo toliko raditi da ćemo biti bolji. Koliko - nemam pojma. Nije trenutak da kažeš ekipi kako nešto moraš. Mladi igrači nemaju dovoljno mentalne snage da to izdrže. Ovde je poslednjih godina Crvena zvezda sve dobijala, ona je favorit. I da, sutra igramo sa Megom, ona ima 5:0, a mi 2:3. Ko je favorit - pitao je Trinkijeri novinare.

Od starta njegovog izlaganja bilo je jasno da će od igrača najviše tražiti rad na treninzima.

- Voleo bih da posle svake utakmice budemo mnogo umorni, da smo sve dali od sebe. Ne mogu da obećam ništa, jer igrači nisu mašine. Pred njima je težak put. Želim da imamo prljavu majicu, ako treba i malo krvi, mada crvena baš nije prava boja - rekao je Trinkijeri i potom jasno stavio do znanja da su ovi igrači za njega najbolji.

- Ovo je za mene najbolja ekipa na svetu. Ako nešto fali, nadoknadićemo. Pravac hala svaki dan. Ja sam krojač: daš mi materijal, napravim sako koji mogu od toga. Samo, svaki materijal je drugačiji. Znam da ćemo pljuvati krv svaki dan.

- Moramo da se dogovorimo šta je uspeh u ovoj situaciji? Da se igra drugačije, sa više samopouzdanja, a rezultat nije u mojoj moći. Naučio sam za 25 godina karijere, da mogu da napravim najbolji posao svih vremena, a onda izađem na teren i nego mi ubaci trojku od tablu ili promašim zicer. Moramo da budemo mladi, čvrsti, energični, sa srcem. U ovom trenutku Zvezda je bolja, Budućnost je bolja, Mega nije izgubila nijednu utakmicu, igraju sa energijom, Miško Ražnatović je napravio lepu stvar... Cedevita takođe, na papiru je bolja - jasan je Trinkijeri.

Na kraju se prisetio da je u sličnoj situaciji bio u Kantuu i citirao Vinstona Čerčila.

- Bio sam u Kantuu, kad smo se vratili u Evroligu. Jedan šut protiv Barselone nam je nedostajao za plej-of. Ova ekipa nema lidera, a ja hoću da im pokažem put. Onda će se lider sam nametnuti. Vinston Čerčil je svojevremeno rekao: "kad si u paklu, samo hodaj" - zaključio je Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(S. Vrebac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.