PARTIZAN PREDSTAVIO TRINKIJERIJA: Znam šta ćete me pitati i odmah ću da vam odgovorim - ČAST!
Andrea Trinkijeri i Ostoja Mijailović, Foto: Printscreen/Youtube

Njega su čekali

PARTIZAN PREDSTAVIO TRINKIJERIJA: Znam šta ćete me pitati i odmah ću da vam odgovorim - ČAST!

Harizmatični italijanski stručnjak je imao prvo obraćanje srpskoj javnosti kao trener crno-belih

Objavljeno: 15:04h

Partizan je u petak u popodnevnim časovima promovisao Andreu Trinkijerija kao novog trenera.

Italijanski stručnjak je dan ranije potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima, a kako se saznaje njegova plata će na godišnjem nivou biti oko 400.000 evra uz bonuse za osvajanje trofeja.

U press centru hale "Aleksandar Nikolić", harizmatični Italijan se po prvi put obratio javnosti kao trener najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

Andrea Trinkijeri dolazi na promociju u pratnji Nikole Lončara i Ostoje Mijailovića
Andrea Trinkijeri dolazi na promociju u pratnji Nikole Lončara i Ostoje Mijailovića foto: Starsport©

- Čestitam Andrei u ime Partizana dolazak na mesto glavnog trenera. Svi ste bili uključeni u pregovore oko njegovog dolaska. Njegov dolazak je važna stvar za Partizan. Mi smo od ostavke Čanka tražili trenera, postojalo je mnogo opcija, ali naša prva želja je bio Andrea. Nije bilo mnogo zatezanja ili rasprave oko uslova. Obojica smo shvatili da ciljevi treba da nam budu isti. Dokaz za to je i ugovor na tri godine, to je dovoljno da se napravi dugoročni projekat. Andrea je to prihvatio.

- U skladu sa mojim nekim planom, nije bilo da menjamo trenera na početku sezone. Ja sam želeo da Čanak ostane do kraja sezone, desilo se šta se desilo, ali nismo hteli da tražimo prelazno rešenje, već da odmah dovedemo ozbiljnog trenera kao što je Andrea. Tako da onaj neki moj plan da projekat počne sledeće sezone, počeće od ovog momenta. Partizan sa trenerom kao što je Andrea Trinkijeri ima sigurnu budućnost - rekao je predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Novinarima se najpre obratio Ostoja Mijailović
Novinarima se najpre obratio Ostoja Mijailović foto: Starsport©

- Izgleda nešto ozbiljno ovde. Prvo da vam kažem dobar dan. Želim da vam se izvinim što nisam odgovarao na vaše pozive, jer ste našli moj broj. Nisam hteo nikome da odgovorim. Znam šta ćete me pitati i odgovor je čast. Ja sam prvi strani trener u ovom klubu, ovo je zemlja košarke. Ne moramo da navodimo imena od profesora Nikolića, Duška Vujoševića, Željka. Ovo je veliki klub. Ovo je velika čast i velika odgovornost. I izazov - rekao je Trinkijeri na promociji.

- Ovo je izazov. Imaćemo pune ruke posla. Napraviti nešto ovde u Beogradu, nešto što može da traje. Nešto što neće trajati dan. To je ogroman izazov za mene. Imao sam ponuda ovo leto, ali nisam našao pravu sredinu sa pravim osećajem. Kad sam se upoznao sa predsednikom Mijailovićem, i prvi utisak je bio hemija. Možda zato što smo i jedan i drugi živeli u Milanu. Meni je jasno da ovaj menadžment Partizana ima plan i ide određenom brzinom i ekipa mora da ide svojom brzinom da nađemo isti ritam.

Andrea Trinkijeri na promociji u Partizanu
Andrea Trinkijeri na promociji u Partizanu foto: Starsport©

- Ako mislite da su me doveli da dobijem dve utakmice, nije istina. Partizan je brend i ja želim da ostavim nešto iza sebe.

- Ništa nije lako u životu. Šta je teško? Pa već je teško. Ova ekipa ima potencijal, ali neki ostanu samo potencijali na papiru. Neko može biti mladi igrač, ali onda preko noći više nije ni mlad, a nije ni igrač. Mi moramo potencijal da stavimo na teren. Sad moramo da košarkaški postavimo plan. Kada ćemo ličiti na nešto na terenu, moj odgovor je - nemam pojma. Ekipa je u depresiji. Ja moram da ih dignem iz toga, ja nemam vremena da ih izvedem na teren po 10 sati, ovo nije jul - rekao je između ostalog Trinkijeri, a onda pozvao novinare da mu postavljaju pitanja.

1 / 10 Foto: Starsport©

Trinkijeri će debi na klupi crno-belih imati već u subotu protiv Mega Bemaksa u Sremskoj Mitrovici.

BONUS VIDEO:

(S. Vrebac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.