Govorio je da bi voleo da jednog dana zaigra za Zvezdu: Da li ova njegova izjava znači da se to neće dogoditi?!
Nikola Vučević, Foto: Reuter/Kim Klement

POŠTOVANJE

Govorio je da bi voleo da jednog dana zaigra za Zvezdu: Da li ova njegova izjava znači da se to neće dogoditi?!

Dao je opširan intervju za "The Athletic"

Objavljeno: 12:47h

Jedan od retkih u NBA koji poseduju lojalnost, skromnost i vrhunski nivo košarke je Nikola Vučević, košarkaš Orlando Medžika.

Sa 16 godina je otišao u SAD, na draftu 2011. godine izabrala ga je Filadelfija koja ga je trejdovala u Orlando. Bolji poklon nije mogao da dobije.

- Dostigao sam аmerički san. Igram na najvišem mogućeem nivou košarke i imam svoju kuću u predgrađu sa suprugom Nikoletom. Rekao bih da gledamo Orlando kao dom. Od prvog dana sam zavoleo grad, ljude i kada sam počeo da igram bolje navijači su me zavoleli. Svi su me prihvatili - rekao je Nikola Vučević u intervjuu za "The Athletic".

Idol mu je Princ Rima Frančesko Toti koji je čitavu karijeru proveo u jednom klubu, a kada čuje huk sa tribina "Vuuuuuuuuuč" naježi se.

- Vidim sebe kao nekoga ko bi mogao da učini tako nešto kao Toti. Tačno je, NBA se razlikuje od fudbala, ali bi bilo lepo, osećaj bio bio poseban. Naravno, ne može ništa da se garantuje. Volim to, zvuči lepo i znam da su navijači tu da me podrže. Bilo da sam u gradu ili na utakmici, nisam imao nijedno loše iskustvo, vole me, poštuju ono što radim. Deluje mi da vole što sam ovde toliko dugo i da to cene - dodao je Vučević.

Sa njegovom ambicijom postoji problem. Na leto mu ističe ugovor i biće slobodan agent, a uprava Orlanda do tada može da razmatra opcije za trejd. On bi želeo da ostane u klubu i zbog toga što mu je supruga trudna.

- Već godinama čitam razne spekulacije oko trejda, kada ih čujem, ne obraćam pažnju, svaki put su do sada pogrešili. Možda ima razgovora, možda ne, ne znam, nije to nešto što mogu da kontrolišem, moj posao je da igram košarku. Voleo bih da budem ovde do kraja sezone i da vidimo šta će biti, ako se dogovorimo, voleo bih da ostanem. Što se deteta tiče, svi mi govore da ne znam šta to donosi dok dete ne dođe na svet. Tada se sve menja, način razmišljanja, gledanja na stvar, sve je podređeno bebi. Uzbuđen sam zbog svega toga i videću kako će to da izgleda. Pitajte me o tome za par meseci kada se dete rodi. Neće se tada raditi samo o supruzi i meni, već o njemu. Sve naše životne odluke biće vezane za njega - dodao je Vučević.

Odanost magičnom dresu nije problem već iako je bio jedan trenutak kada je bio na ivici da ode. Tada je u tim došao trener Frenk Vogel koji je doveo Bizmarka Bijomba i preselio Vučevića na klupu.

- Nemam stvarno ništa protiv Bijomba, jednostavno sam znao koliko vredim i da zaslužujem da igram. Bio je to tada pravi haos, cela ta situacija. Šta su rekli meni, šta njemu, baš pravi nered. Bio sam blizu da zahtevam trejd, osećao sam kao da me ne poštuju dovoljno, delovalo mi je da nisu iskreni. Na neki način sam srećan kako sam rešio tu situaciju, jer sam pokazao sebi da i pored svega toga mogu da se vratim i da igram na vrhunskom nivou, tako da je to bilo dobro za moje sazrevanje. Pomoglo mi je dosta - dodao je.

Prošle godine Orlando je imao skor od 25 pobeda i 57 poraza. Sada je na klupi Medžika Stiv Kliford koji želi da vrati ekipu u plej-of.

- Što sam stariji to više želim da pobeđujem, da igram u plej-ofu. Ako imamo dobar smer i idemo negde mogu sa tim da živim i da razumem, ali ako idemo unazad? Za mene je to najgore. Onda počneš da razmišljaš “Da li je do mene? Radim li ja nešto pogrešno ili nedovoljno dobro? Teško je. Sada su stvari bolje, videćemo šta će se dogoditi. Kliford je sjajan od prvog dana, osećaš da zna o čemu priča. Sličan je Skilsu, direktan je, kaže ti ono šta misli. Svi igrači žele to, hoće da napreduju. Nikad to što kaže nije lično, nema loših osećanja. Ne govori to zato što ima nešto protiv tebe, već za dobrobit tima. Ako to razumeš kao igrač, može samo da ti pomogne, a mislim da Stiv to može. Mislim da može da nam pomogne Stiv mnogo - poručuje Vučević.

Poverenje koje ima Kliford u Vučevića je veliko pošto ga je imenovao za kapitena uz Furnijea i Gordona. U proseku, Vučević ove sezone postiće 18.6 poena, uz 10.9 skokova i 4.3 asistencije, a protiv Filadelfije je zabeležio tripl-dabl.

Vučević je inače veliki navijač Crvene zvezde i nekoliko puta je izjavljivao da bi voleo da makar jednu sezonu odigra u voljenom klubu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.