DOBAR, LOŠ, ZAO! Srbi od SJAJA DO OČAJA u prvom novembarskom danu u NBA ligi (VIDEO)
Bjelica, Jokić i Marjanović: Srpski divovi haraju, Foto: AP/John Raoux/Reuter/Kamil Krzaczynski/AP/Marcio Jose Sanchez

košarka

DOBAR, LOŠ, ZAO! Srbi od SJAJA DO OČAJA u prvom novembarskom danu u NBA ligi (VIDEO)

Srbi su odigrali zapažene uloge u svojim timovima

Objavljeno: 07:11h

Nikola Jokić odigrao očajno, Denver razbio. Boban Marjanović razbio, Klipersi izgubili. Teo nigde. Nemanja Bjelica odigrao profesorski, Sakramento nastavio da piše bajku.

Ovako bi u najkraćim crtama moglo da se opiše prvo novembarsko veče u NBA ligi za srpske reprezentativce. Krenimo redom.

Nikola Jokić je sinoć odigrao ubedljivo najslabiju utakmicu ove sezone, i verovatno jednu od najslabijih u svojoj NBA karijeri. Za 22 minuta šutnuo je samo 5 puta na koš, od toga jednom za tri poena, i pogodio dva šuta za dva poena. Konačan učinak: 4 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Na Nikolinu sreću, njegovi saigrači su se trgnuli posle loše prve četvrtine protiv Klivlenda, i u drugoj su razbili Kavse, pa pobeda posle toga nije dolazila u pitanje.

Igrač utakmice, prvi put u životu, bio je Huančo Ernangomez, koji je sa 23 poena Nagetsima dao inspiraciju koja im je bila potrebna za skor 7-1. Milsap je ubacio 16 poena za Denver, Haris 14, a Lajls 12. U očajnim Kavsima nešto je odigrao samo Džordan Klarkson sa 17 poena.

Evo i loše partije Nikole Jokića:

Nemanja Bjelica je ponovo odigrao na visokom nivou, ovog puta u fantastičnoj pobedi (146:115) Sakramento Kingsa nad Atlanta Houksima.

Bjeli je za samo 24 minuta na terenu postigao 19 poena (šut 7-11 iz igre, 3-5 za 3 poena i 2-2 sa penala), uz 2 skoka, 3 asistencije i 2 ukradene lopte.

Slava junaka večeri, međutim, pripala je DeAronu Foksu, koji je sa 31 poenom, 10 skokova i 15 asistencija uspeo da ostvari prvi tripl-dabl u karijeri.

Odlični su bili i Badi Hild sa 27 poena, i ruki Marvin Begli sa 18 poena. U očajnim Houksima najefikasniji je bio Džeremi Lin sa 23 poena.

Evo i sjajne partije Nemanje Bjelice:

Boban Marjanović je, sada je već jasno svima koji se imalo razumeju u igru pod dva obruča (a nije korfbol), najbolji centar u ekipi Los Anđeles Klipersa, i startovanje Gortata umesto njega je greh u katoličkoj, protestantskoj, pravoslavnoj ili muslimanskoj veroispovesti.

Filadelfija je sinoć iskoristila činjenicu da je Boban igrao manje nego što je trebalo, i dobila utakmicu protiv Klipersa sa 122:113, a naš Bobi je ponovo odigrao fantastično i bio je zao prema protivničkim centrima - za 23 minuta ubacio je 15 poena (šut 5-7, 5-6 bacanja), uz 11 skokova, po 1 asistenciju i ukradenu loptu i 3 blokade.

Za to vreme, Marcin Gortat, čovek koji je dvaput slabiji u košarci od Bobija, počeo je utakmicu i za 9 minuta uspeo da zabeleži 0 poena i još jedno 10 dodatnih kompleksa od Džoela Embida.

U timu Klipersa igrali su, osim Bobija, još samo Lu Vilijams (26 poena), Danilo Galinari (25 poena) i Tobajas Heris (24 poena), a u timu File potpuno dominantan je bio Embid sa 41 poenom i 13 skokova.

Teodosić je igrao 5 minuta, promašio 2 šuta, podelio 2 asistencije.

Evo i sjajnog Bobija:

Oklahoma je pobedila Šarlot sa 111:107, a najbolji na terenu bio je Rasel Vestbruk sa 29 poena, 8 skokova i 10 asistencija. U timu Šarlota Kemba Voker bio je najefikasniji sa 21 poenom.

Boston je pobedio Milvoki (prvi poraz Baksa) uz 28 poena Kajrija Irvinga, a nije pomogla ni odlična partija Janisa Adetokumba (33 poena).

Portland je pobedio Nju Orleans sa 132:119, a Blejzerse je predvodio Demijen Lilard sa 26 poena. U timu Pelikansa Džulijus Rendl je ubacio 29 poena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.