GUDURIĆ RASTUŽIO RADONJIĆA: Željko i Fener posle drame do pobede, Moskovljanima pripao derbi, Karijeva Barsa melje!
Željko Obradović i Dejan Radonjić, Foto: Branislav Božić

5. kolo evrolige

GUDURIĆ RASTUŽIO RADONJIĆA: Željko i Fener posle drame do pobede, Moskovljanima pripao derbi, Karijeva Barsa melje!

Sprski košarkaši obeležili peto kolo Evrolige

Objavljeno: 09:21h

Sjajnu košarkašku predstavu prikazali su nam košarkaši Fenerbahčea i minhenskog Bajerna, a posle drame i boljeg finiša meča, ekipa Željka Obradovića je savladala Radonjićev tim - 88:84.

Mnogo preokreta, odlični Bajern, ali, na kraju, izuzetne taktičke minijature srpskog stratega presudile su da meč ode u korist turskog šampiona.

Jedan od ključnih momenata se desio u poslednjoj četvrtini kada je Marko Gudurć sa dve trojke napravio bitnu razliku koju Radonjićeva ekipa nije uspela da stigne.

Najbolji u redovima Fenera bio je Điđi Datome sa 19 poena, dok je u poraženom timu iz Minhena najefikasniji bio Buker. Odlično veče imali su i Srbi: Kalinić je postigao 11, a Gudurić 10 poena u domaćem timu, dok su u Bajernu Lučić i Jović, takođe, blistali sa 13, odnosno 12 postignutih poena.

Velika drama viđena je u reprizi čuvenog finala Evrolige iz 2012. godine u petom kolu prestižnog takmičenja - košarkaši CSKA su savladali ekipu Olimpijakosa u veoma napetoj utakmci odigranoj u glavnom gradu Moskve - 69:65

Izabranici Dimitrisa Itudisa su uspeli da ubeleže peti trijumf u Evloigi i tako su jedini zadržali perfektan skor. Najefikasniju u pobedničkim taboru bio je Serhio Rodrigez sa 20 postignutih poena, dok je kod ekipe iz Pireja najraspoloženiji za igru Vasilis Spanulis sa 16. Naš Nikola Milutinov je postigao sedam poena, a doskorašnji plejmeker Partizana Najdžel Vilijams Gos imao je 13 poena na svom kontu.

Baskonija je bila brutalna na svom terenu, španski tim savladao je Darušafaku 82:56.

Mnogo igrača je bilo raspoloženo u ekipi Baskonije, a kapiten Šengelija je bio najefikasniji sa 13 postignutih poena. Ovo je druga pobeda za učenike Pedra Martineza, dok se turski tim i dalje nalazi na jednoj pobedi u Evoligi.

U poslednjem meču večeri Barselona je ubedljivo savladala Makabi 74:58, a najbolji pojedinac na meču bio je Viktor Klaver sa 14 poena, kod poraženih istakao se Anđelo sa 11.

EVROLIGA - 5. KOLO:

Četvrtak:

CSKA – Olimpijakos 69:65

Baskonija - Darušafaka 82:56

Fenerbahče - Bajern 88:84

Barselona - Makabi 74:58

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.