GNUSNI TRANSPARENT U ALBANIJI: Ceo region na nogama, Albanci podržavaju ubistva komšijskih naroda!
Navijači Partizanija istakli skandalozan i gnusan transparent, Foto: Printscreen/Youtube/Ultras Guerrils

Skandalozno

GNUSNI TRANSPARENT U ALBANIJI: Ceo region na nogama, Albanci podržavaju ubistva komšijskih naroda!

Navijači Partizanija slave što je albanska policija ubila grčkog državljanina

Objavljeno: 09:43h

Albanski navijači su još jednom pokazali svoju tamnu stranu, te da nemaju nimalo obzira, niti skrupula, čak ni prema mrtvima.

Na utakmici albanskog prvenstva između Partizanija i Skenderbega na tribinama se pojavio skandalozan transparent, a to je još i blago rečeno, jer se radi o svirepoj, gnusnoj i neljudskoj poruci.

Navijači Partizanija su se osvrnuli na nedavno ubistvo Grka Konstantinosa Kasifasa u jednom albanskom selu, koga je usmrtila albanska policija, što je izazvalo veliku napetost između dve države, ali i u celom regionu.

- Mrtav Grk - jedno đubre manje - pisalo je na gnusnom transparentu koji je izazvao zgražavanje celokupne javnosti, a posebno u Grčkoj koja je šokirana ovom porukom i to je doprinelo još većem pojačavanju tenzija između dva naroda.

Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je ujedno i direktor kluba čiji su navijači okačili ovaj transparent se oglasio tim povodom.

- Čim se baner pojavio na tom delu tribina, odmah smo reagovali, pozvao sam istog momenta našeg portparola da ode dole i naredi da ga uklone. Bio je istaknut vrlo kratko, ali je i to dovoljno da nas alarmira i za ubuduće. Naš cilj, naš posao je samo fudbal i ništa više van toga - rekao je Olsi Rama.

Ipak, neljudi koji stoje iza ove skandalozne poruke, će ostati nekažnjeni?!

- Nažalost, stadion nije pokriven sigurnosnim kamerama da bismo mogli da lociramo izgrednike. Tražili smo ih, ispitivali brojne navijače. Naši ultrasi su nam rekli da oni nemaju nikakve veze sa tim transparentom. Taj koji ima nam je napravio problem, ali smatramo da je to samo izdvojen slučaj, ne i stav većine - dodao je Rama i poručio da se klub ograđuje od takvih ljudi.

- Takvi nacionalisti i ekstremi nemaju mesta na našem stadionu. Mi sa time nemamo veze i ne želimo takve individue na našim tribinama. Oni ne predstavljaju nas i to kažemo jasno i glasno. U saradnji sa vlastima, ako postoji način da nađemo odgovorne za pisanje transparenta, pronaći ćemo ih.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.