KNEZ NIKOLA I VELIKI ŽUPAN NEMANJA: Srbi dominirali u NBA, nove pobede Denvera i Sakramenta! (VIDEO)
Nikola Jokić i Nemanja Bjelica su NBA zvezde, Foto: AP/AP/David Zalubovski

bravo, momci

KNEZ NIKOLA I VELIKI ŽUPAN NEMANJA: Srbi dominirali u NBA, nove pobede Denvera i Sakramenta! (VIDEO)

Naši momci su odigrali sjajne utakmice

Objavljeno: 07:17h

Srbi ove godine rasturaju po NBA: Nikola Jokić je priznata NBA zvezda, Nemanja Bjelica je konačno dobio šansu koju je čekao otkad je došao iz Evrope, Boban Marjanović je supervezda među navijačima, a treba očekivati i veliku ulogu Bogdana Bogdanovića kad se vrati na teren. Ok, Teo se muči, konkurencija u bekovskoj liniji Klipersa je velika, ali i on je u vidno boljoj formi nego prošle sezone.

A još kad se zna da je i mali Luka Dončić "naš"...

Ovu konstataciju su sinoć potvrdili Nemanja Bjelica i Nikola Jokić, koji su sjajnim partijama doneli pobede svojim timovima.

Nikola Jokić je sinoć šutnuo samo 8 puta (3-8 iz igre, 2-4 za trojke, 4-4 sa linije slobodnih bacanja), ali falio mu je samo jedan skok da ostvari novi tripl-dabl: 12 poena, 9 skokova i 10 asistencija.

Nagetsi su očekivano, ali teže nego što je trebalo, pobedili Nju Orleans Pelikanse bez njihovog najboljeg igrača Entonija Dejvisa, sa 116:111, i popravili skor na za njih fascinantnih 5-1.

Geri Haris je bio glavni motor Nagetsa u ovoj pobedi, sa 23 poena, 6 skokova i 6 asistencija, a njegova ukradena lopta na kraju utakmice presudila je Pelikanima. Isti broj poena kao Geri postigao je njegov "dvojnik" Džamal Marej.

Denver je izgubio prvu četvrtinu, verovatno jer su svi igrači mislili "lako ćemo" kad su videli da u timu protivnika nema "obrve", ali već u drugoj stvari su legle na svoje mesto, i činilo se da će pobeda biti rutinska, pošto su u jednom trenutku vodili i sa 18 poena razlike.

Tada se, međutim, pojavila prošlogodišnja bolest Denvera, Nju Orleans se izjednačio, i u završnici su o pobedniku bukvalno odlučivale nijanse i sreća.

Najbolji Pelikani bili su Džulijus Rendl sa 24 poena, Etoan Mur sa 18, Nikola Mirotić sa 17 poena i 10 skokova i Holidej sa 16 poena, 8 skokova i 9 asistencija.

Evo partije Nikole Jokića:

Nešto se događa u Sakramentu, i svi koji su pljuvali generalnog menadžera Vlada Divca mogu polako da počnu da se spremaju da se izvinjavaju za sve što su rekli.

"Jesu li Kingsi stvarno dobri?" napisao je jutros jedan od komentatora na njihovoj stranici "SacTown Royalty", naviknut na sezonu posle sezone razočaranja za Kraljeve.

Čovek koji je doveden u poslednjem času, sa obećanjem da će konačno igrati u NBA, Nemanja Bjelica, opravdava svaki dolar koji je dobio od Divca. Sinoć je vodio svoj tim do pobede nad Majamijem na Floridi (123:112).

Bjeli je odigrao fenomenalno, i za 33 minuta skupio je 19 poena, 5 skokova, 5 asistencija, 2 ukradene lopte i 1 blokadu, uz šut 7-15 iz igre, 3-7 za tri poena i 2-4 sa linije penala.

Pored impresivne statistike, baš je Bjelica bio čovek koji je pravio razliku, jer svaki napad u kojem je učestvovao bio je tačan, tečan i štetan po odbranu Majamija.

Vili Koli-Stajn je bio najefikasniji u Sakramentu sa 26 poena i 13 skokova, Badi Hild je ubacio 23, a DeAron Foks je uz 20 poena imao i 8 asistencija.

U timu Majamija Džoš Ričardson je bio najefikasniji sa 31 poenom, a Hasan Vajtsajd je uhvatio čak 24 skoka, uz 16 poena. Goran Dragić je ubacio 20 i podelio 5 asistencija.

Evo partije Nemanje Bjelice:

Luka Dončić je odigrao najbolju utakmicu svoje mlade NBA karijere i sa 31 poenom odveo je Dalas do produžetaka protiv San Antonija. Ipak, malo bolji od njega bio je DeMar DeRozan, pogotovo u 4. četvrtini (DeMar 18 poena, Luka 10) i Sparsi su na kraju dobili Derbi Teksasa sa 113:108.

DeRozan je na kraju imao 34 poena i 9 asistencija, a Dončić 31 poen, 8 skokova i 4 asistencije.

LaMarkus Oldridž je dodao 20 poena za San Antonio, a Rudi Gej 15 poena i 11 skokova.

Kod Maveriksa Denis Smit je ubacio 22 poena, a Harison Barns 18.

Evo partije Luke Dončića:

Najspektakularnija utakmica sezone desila se sinoć u Čikagu, gde je Golden Stejt zgazio Bikove sa 149:124, a Klej Tompson je postigao novi NBA rekord sa 14 ubačenih trojki (ukupno je dao 52 poena) i na čelu ove liste smenio kolegu iz tima Stefa Karija (13 trojki protiv Nju Orleansa 2016. godine), koji mu je aplaudirao.

Možda i glavna stvar koju treba imati na umu kad je reč o ovoj statistici je činjenica da je 14. trojka Kleja postignuta u trećoj četvrtini, pri vođstvu Voriorsa od 113:69 (!!!), i da je on na ovoj utakmici na terenu bio svega 27 minuta! Golden Stejt je na poluvreme, inače pred možete misliti koliko oduševljenom publikom u Čikagu (oni stariji još pamte vreme kad je Džordan igrao ovde), otišao sa prednošću od 92:50!

Stef Kari je sinoć ubacio 23 poena, a Kevin Durent 14, dok su Zak LaVin i Antonio Blekni ubacili po 21 za Bulse.

A ovo je ludilo Kleja Tompsona:

Portland Trejlblejzersi su dobili Indijana Pejserse u gostima sa 103:93, zahvaljujući dubokoj klupi koju imaju. Zak Kolins je postigao 17 poena, a Kejleb Svonigan 11 poena i 10 skokova, i upravo njih dvojica su vratili Blejzerse u igru posle loše igre prve petorke. Lilard i Mekolum su imali ispodprosečne partije, ali su sa 16 i 17 poena doprineli pobedi svog tima.

U timu Indijane Viktor Oladipo po običaju najbolji sa 21 poenom, 9 skokova i 7 asistencija.

Filadelfija, omiljeni NBA tim mnogih "neutralnih" fanova, pobedila je Atlantu sa 113:92, a najzaslužniji za pobedu bio je Ben Simons sa 21 poenom, 12 skokova i 9 asistencija. U timu Atlante bolji od ostalih bio je Kent Bejzmor sa 18 poena.

U derbiju začelja Njujork je pobedio Bruklin sa 115:96, uz odlične partije Tima Hardaveja Juniora (25 poena i 8 asistencija) i Enesa Kantera (15 poena i 15 skokova). Kod Netsa Spenser Dinvidi je bio najbolji sa 17 poena, a valja napomenuti da je ponovo igrao Džanan Musa i ubacio 2 poena za 4 minuta.

Da je Milvoki u ovom trenutku možda i najbolji tim u NBA ligi, potvrdila je nova pobeda (sada imaju skor 7-0), ovog puta nad direktnim konkurentima za to zvanje, Toronto Reptorsima (sada imaju 6-1) sa 124:109.

Najimpresivnije kod ove pobede je to što je postignuta bez prve zvezde tima, Janisa Adetokumba, koji je zbog povrede svoje saigrače bodrio sa klupe.

Baksi su pokazali da su pravi tim, a ne grupa građana skupljena da podrži samo jednog čoveka: odlični su na ovoj utakmici bili Ersan Iljasova (19 poena i 10 skokova), Erik Bledzo i Malkolm Brogdon sa po 17 poena i Kris Midlton sa 14 poena i 8 asistencija.

Kod Toronta Serž Ibaka postigao je 30 poena, a Paskal Sijakam 22. Reptorsi su ovaj meč odigrali bez Kavaija Lenarda, koji se "odmarao", treba napomenuti.

LeBron Džejms i Lejkersi neće uzeti titulu kojoj su se neki fanovi "jezeraša" potajno nadali posle transfera decenija, postalo je jasno posle najnovijeg poraza, ovog puta od Minesote - 124:120.

LeBron se, doduše, trudio, i bio je dobar sa 29 poena, 10 skokova i 8 asistencija, dobri su bili i mladići Brendon Ingram sa 24 i Kajl Kuzma sa 19 poena, a svoj udeo (u porazu) dao je i pomalo zaboravljeni Lonzo Bol, sa celih 4 poena za 24 minuta na terenu.

Lider Vukova na ovoj utakmici bio je Džimi Batler sa 32 poena, a možda i najbolji na terenu Karl-Entoni Tauns sa 26 poena, 16 skokova i 6 asistencija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.