ŠOK TERAPIJA JE USPELA: Cedevita se vratila sa -18, Mega dobila triler sa Mornarom u Baru, Bitadzeov dabl-dabl
Cedevita vs Budućnost, Foto: Cedevita/Marin Sušić

ABA liga, 5. kolo

ŠOK TERAPIJA JE USPELA: Cedevita se vratila sa -18, Mega dobila triler sa Mornarom u Baru, Bitadzeov dabl-dabl

Puno grešaka viđeno je u Zagrebu, ali je na kraju domaći tim ipak odneo pobedu

Objavljeno:

Cedevita je slavila protiv Budućnosti posle velikog preokreta u Zagrebu rezultatom 63:58 u okviru 5. kola ABA lige.

Ekipa Aleksandra Džikića na sjajan način otvorila je utakmicu, Erl i Koti Klark, kao i Gordić i Ivanović nosili su svoj tim, a razlika nakon prve deonice iznosila je +16. U drugoj četvrtini je viđeno svega 22 poena, a sa istom razlikom koja je bila na kraju prve deonice otišlo se i na odmor na poluvremenu.

Nakon toga, kao da se ekipa Slavena Rimca probudila i najavila mnogo bolje izdanje u nastavku utakmcie. Stranci u redovima ekipe iz Zagreba, pre svih Kuk i Kobs nosili su narandžaste, a razlika sa poluvremena smanjena je za četiri poena.

Džastin Kobs je i u četvrtoj četvrtini nosio Vitamine do trijumfa.

Kobs je sa 23 poena i četiri ukradene lopte bio najbolji u pobedničkoj ekipi. Kod gostiju dvocifren Erl Klark sa 17 poena i sedam skokova.

Posle ovakvog epiloga, Cedevita ima dve pobede i tri poraza, Budućnost sada ima skor 3-2.

Hrvati nisu mogli da se nadaju boljem vikendu u ABA ligi, pošto je Zadar savladao Partizan u Beogradu (95:85), a Cibona Olimpiju u Ljubljani (80:78).

Podsetimo, Cedevitu je posle katastrofalnog početka sezone napustio trener Sito Alonso, pa se može reći da je šok terapija pred ovaj meč uspela!

U drugom meču dana, Mega Bemaks je slavio nad Mornarom u Baru, usred Topolice, gde je ove sezone pao i Partizan (na početku ovog niza od pet poraza), a rezultat je bio 84:80.

Najefikasniji u ekipi Mege bio je Goga Bitadze sa 26 poena uz deset skokova, pa je kompletirao dabl-dabl učinak. Pratili su ga Ognjen čarapić sa 13, Marjanović sa 12 i Mokoka sa 11.

Viđeni su i neki prelepi potezi poput asistencije Mušidija i zakucavanja Mokoke.

U poraženom timu najbolji je bio Bronson Kenig sa 23 poena, ali je pri rezultatu 80:78 prokockao napad na minut do kraja i tako propustio da svoj tim dovede u prednost. Pratili su ga Kadin Kerington sa 13, kao i Voler i Luković sa po 11.

Pogledajte sjajno zakucavanje Lukovića u trećoj četvrtini, koje njegovoj ekipi na kraju nije pomoglo da dođe do 3. trijumfa.

Inače, ovim rezultatom najmlađa ekipa u ligi zadržava savršen start sezone i deli prvo mesto sa Crvenom zvezdom sa po pet pobeda.

ABA liga, 5. kolo

Petak:

Igokea – Krka 91:73

Partizan – Zadar 85:95

Subota:

Olimpija – Cibona 78:80 produžetak

FMP – Crvena zvezda 72:81

Nedelja:

Cedevita – Budućnost 63:58

Mornar – Mega Bemaks 80:84

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.