DINO, SVAKA TI JE ZLATNA: RODITELJI, PRESTANITE! Rađa objasnio kako roditelji upropaštavaju decu maltretiranjem!
Dino Rađa je udario na roditelje, Foto: AP/Elise Amendola

očitao im lekciju

DINO, SVAKA TI JE ZLATNA: RODITELJI, PRESTANITE! Rađa objasnio kako roditelji upropaštavaju decu maltretiranjem!

Legendarni košarkaš se oglasio na Fejsbuku

Objavljeno:

Slavni košarkaš i član Kuće slavnih Dino Rađa objasnio je na Fejsbuku na šta su roditelji spremni kako bi kroz sport unovčili svoju decu.

Objavu košarkaša prenosimo u celosti.

- Ovo moram da napišem, jer me godinama muči, ali zbog nedavnog događaja baš moram. Izbegavaću imena, jer ne želim nikome da pravim reklamu, niti da vređam nekoga. Dakle, zove me dobar prijatelj i pita mogu li da popijem kafu sa jednim roditeljem čiji mali igra fudbal. Kažem mu da nemam nikakve veze sa fudbalom, ali prijatelj je prijatelj i pristanem. Nađemo se mi i lik traži sponzora. Kaže da ako mali trenira u Najku ili Adidasu da ga drugačije gledaju skauti. Ja gledam u neverici. Baš si meni našao da prodaješ tu priču i kažem mu da to nema veze s vezom. Onako fino ga pokušavam osvestiti i kažem da ću prvo pitati nekog prijatelja koji se bavi fudbalom ko je mali uopšte. I onda nakon par dana shvatim sve. Mali se slikao sa mnom naravno i stavio na Instagram da sam mu menadžer i da smo potpisali ugovor. Tako da ako čujete da se bavim time apsolutno NIJE ISTINA. Ne želim time da se bavim ni u košarci, a kamoli tamo gde nemam pojma ništa. Na kraju čujem da mali i nije baš neki talenat kako mi je prezentovano. Klasika.

- To je samo jedan primer šta danas rade roditelji tim jadnim klincima. Gde god dođeš vise po ogradama i urlaju na decu šta treba da rade. Svi su završili fakultete košarkaške, fudbalske, kondicione i sve druge potrebne za stvaranje igrača. Jadnu decu maltretiraju psihički i fizički u nastojanju da od njih naprave Mesija ili Kukoča. Ne razumeju da to treba da rade klubovi i treneri. Da deci u glavi prave problem jer ne znaju koga da slušaju.

- Bio sam na utakmici na Gripama gde trener viče klincu da priđe bliže igraču i izvrši pritisak, a roditelj s tribine viče da se odmakne od njega jer je ovaj brži. Sad vi meni recite šta je u glavi klincu od 15 godina. Ako ne priđem izvadiće me trener i vikaće na mene, ako priđem otac će vikati posle utakmice. I šta mislite šta će biti od njega. Ništa. Raznorazni advokati, računovođe, doktori, mesari, frizerke, zidari i ostali molim vas ostavite decu na miru. Pustite ih da se bave sportom ali svaka opsesija novcem i uspehom je totalni promašaj. Sport kojim se baviš moraš prvo voleti i sa željom ići na trening svaki dan. Ipak to je samo igra. Sve ovo drugo dolazi samo od sebe. Neko ko je talentovan se vidi iz aviona. Ali to vi roditelji ne možete da vidite, osim ako se niste profesionalno bavili sportom. I još jedna bitna stvar za kraj... Menadžeri bi trebalo da rade za igrače, a ne igrači za menadžere - bio je oštar Rađa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.