ZADAR OSVOJIO ARENU: Partizan u katastrofalnoj seriji, novi poraz za crno-bele!
Košarkaši Partizana poraženi su od Zadra, Foto: Starsport©

aba liga, 5. kolo

ZADAR OSVOJIO ARENU: Partizan u katastrofalnoj seriji, novi poraz za crno-bele!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš "lajv-blog"

Objavljeno:

Košarkaši Partizana poraženi su u 5. kolu ABA lige u Beogradskoj areni od ekipe Zadra rezultatom 95:85.

Crno-beli su zabeležili i treći poraz na Jadranu, dok je Zadar upisao tek prvu pobedu ove sezone.

Prva deonica meča donela je sjajnu košarku na obe strane i veliki broj poena pa se na mali odmor otišlo nerešenim rezultatom.

Nastavak susreta doneo je bolju igru gostiju koji su se opustili i kao da im je više prijalo 8.000 navijača koji su se okupili u Areni, pa su na poluvreme otišli sa lepih +8. Janković i Pejdž su svojim poenima pokušali da unesu život svojoj ekipi, a Božić je na poluvremenu bio najefikasniji u svojoj ekipi koja je ovu četvrinu rešila serijom od 11:0.

Stefan Janković
Stefan Janković foto: Starsport©

Treća četvrtina, odnosno njen prvi deo bila je u znaku Stefana Jankovića koji je sa nekoliko vezanih poena bio pokretač Partizana i uz trojku Pejdža navijači su pomislili da crno-beli imaju snage za preokret, a onda ponovo serija Zadrana od 11:0 za najveću prednost od +17 na oko tri minuta pred kraj četvrtine.

Luka Božić
Luka Božić foto: Beta

Poslednji deo meča pripao je gostima koji su ostali pribrani i koristili greške Partizana. Božić je obeležio meč pošto je odigrao fantastičnu partiju i vodio svoje saigrače do prve pobede ove sezone. U nekoliko navrata prednost je bila i veća od 20 poena razlike, da bi na kraju Zadar zasluženo trijumfovao na Novom Beogradu.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Janković sa 19 dok ga je pratio Pejdž sa 16poena. U pobedničkom sastavu istakao se naravno Božić 27sa koševa, kao i Litl koji je ubacio 19.

U sledećem kolu crno-beli igraju protiv Mege u gostima, dok Zadar gostuje Krki u Novom Mestu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš "lajv-blog".

30. minut - 57:73 Deo meča koji je Stefan Janković iskoristio da pokrene svoj tim. Košarkaš koji je stigao iz Večitog rivala je u jednom trenutku svojim poenima smanjio zaostatak gostiju u i podigao publiku na noge koja u ovim trenucima pruža ogromnu podršku svom timu. Pejdž je četvrtom trojkom na meču pokušao da motiviše svoje saigrače, ali Zadar igra odličnu košarku na ovom meču i do kraja četvrtine povećao prednost na velikih +18 posle nove serije od 11:0 sredinom deonice.

Detalji iz prvog dela meča:

20. minut - 40:48 - Završeno je prvo poluvreme, a ekipa Zadra ima lepu prednost od +8. Serija gostiju od 11:0 je rešila ovaj deo meča. Najefikasniji na utakmici su Pejdž u dresu Partizana sa 11 poena, odnosno Božić sa 10 u ekipi Zadra

POSETA: Na tribinama Arene je zvanično 7.900 navijača, rekord u ABA ligi ipak nije oboren

Beogradska arena
Beogradska arena foto: Wikipedia

PODRŠKA: Navijači Partizana ponovo su zapevali u čast Perović Ivana

10. minut - 23:23 - Veoma efikasan početak prve četvrtine, 28 poena je postignuto u prvih pet minuta meča, gde su Pejdž i Si bili pokretači crno-belih, dok su u ekipi Zadra preko Božića zapretili i poručili da neće biti lak plen ove večeri. Janković je sa četiri vezana poena doneo prednost Partizanu od 18:17, a do kraja prvog dela se igralo koš za koš i na mali odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom

ZEMLJOTRES NA NOVOM BEOGRADU: Grobari su dugo čekali ovaj dan, pa zagrmeli u Areni!

21:00 - Utakmica u Areni između Partizana i Zadra je počela

20:55 - Atmosfera pred početak meča

20:40 - Večeras bi Entoni Braun mogao da debituje za Partizan

20:20 - Još malo više od pola sata do početka meča

19:30 - Utakmica Partizana i Zadra iz 2012. godine:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.