HOĆE LI PROTIV ZADRA PASTI REKORD ARENE? Biće teško, ali ne i nemoguće!
Fantastična atmosfera u Areni, Foto: Printsreen

šta vi mislite?

HOĆE LI PROTIV ZADRA PASTI REKORD ARENE? Biće teško, ali ne i nemoguće!

Kada se pogleda u brojke, teško, ali možda jedno od prva tri mesta bude narušeno...

Objavljeno: 20:05h

Vreme je za spektakl u Štark areni, Grobari su nas navikli na čarobnu atmosferu u najvećoj dvorani na Balkanu, tako da je za očekivati da nam sledi novi šou u izvedbi crno-belih navijača.

Da li će pasti rekord Arene? Deluje da neće, ali sa Grobarima i košarkom se nikad ne zna.

Iskoristili smo povratak partizanovaca u Štark arenu da se prisetimo najvećih poseta u Areni na Partizanovim utakmicama.

Krenućemo od trećeg mesta i utakmice Partizana protiv Crvene zvezde u polufinalu F4 ABA lige 2009. godine. Crno-beli su slavili rezultatom 64:58, a najzaslužniji za pobedu izabranika Duška Vujoševića bio je Milenko Tepić sa 14 postignutih poena, tada je Beogradska arena primila 10.750 gledalaca.

Druga najgledanija utakmica Partizana u Areni bila je takođe na istom F4 u Beogradu, protivnik je bila Cibona, a crno-beli su pred 13.328 gledalaca pobedili Hrvate i tako osvojili treći vezan šampionski prsten u regionalnoj ligi. Rezultat je bio 64:58 u korist crno-belih.

Junak pobede je bio, sadašnji kapiten Partizana, Novica Veličković koji je zabeležio 17 poena.

I konačno, najveća poseta na utakmici ABA lige dogodila se tokom polufinala između crno-belih i Cedevite, kada je Nolan Smit postigao onu trojku u poslednjoj sekundi, koja je učinila da se "čuje" jedan od najjezivijih "mukova" u modernoj istoriji srpskog sporta. Na tom meču bilo je 14.120 ljudi.

Dakle, da bi se večeras Grobari još jednom upisali u istoriju kao najmasovniji košarkaški ljubitelji na Balkanu, moraće da ih dođe gotovo 2.5 puta više od broja prodatih sezonskih karata.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.