ZLATNI DEČAK ODUŠEVIO MEDIJE: Luka "Supermen" Dončić, u NBA ligu je stigao genijalac!
Koje su granice ovog 19-godišnjaka?, Foto: Reuter

koji su limiti ovog momka

ZLATNI DEČAK ODUŠEVIO MEDIJE: Luka "Supermen" Dončić, u NBA ligu je stigao genijalac!

Marka oduševljena Slovencem

Objavljeno: 13:11h

MVP Evrolige za prošlu sezonu, osvajač Evropskog prvenstva i neko ko će obeležiti svetsku košarku u ovom veku - Luka Dončić se otisnuo "preko bare", zaigrao najjaču ligu na svetu i zasenio sve!

Doskorašnji košarkaš Real Madrida sa španskim klubom se popeo na krov Starog kontinenta i ostavio neizbrisiv trag u evropskom velikanu, a tamošnji mediji nisu zaboravili svog heroja. Španska Marka i ugledni sportski novinar Đerar Rikelme su imali samo reči hvale za Slovenca koji na početku svoje karijere u NBA ligi briljira.

- Tri utakmice bile su dovoljne da više niko ne sumnja u velikog genijalca koji je stigao u najjaču košarkašku ligu sveta - napisao je ugledni španski noivinar.

- Luka 'Supermen' Dončić - naglasio je Rikelme.

- Balkanska škola u bilo kojem sportu je uvek imala sposobnost da pripremi svoje sportiste na brzo prilagođavanje u novoj zemlji. Dončić se s 19 godina našao u vodećoj ulozi u Dallasu, u godinama kada većina njegovih vršnjaka nema stalnu minutažu u Evropi. U ligi u kojoj se često aplaudira igračima zbog njihovih atletskih sposobnosti, Dončiću treba jedva nekoliko centimetara od tla kako bi počeo graditi svoju legendu. Luka 'Supermen' Dončić već sada ima sve oči SAD-a uperene u sebe - završava novinar Marke.

Dončić je u pet mečeva prosečno beležio 18 poena, šest skokova i nešto više od tri asistencije po meču.

Impresivne brojke za nekog ko ima samo 19 godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.