ZA SVE JE KRIV BRANKO LAZIĆ: Cirbes otkrio omiljenu pesmu Delija, setio se i meča s Partizanom! A, tek Jović...
Maik Cirbes ispred Zvezdinog severa, Foto: Filip Plavčić

sjajan intervju

ZA SVE JE KRIV BRANKO LAZIĆ: Cirbes otkrio omiljenu pesmu Delija, setio se i meča s Partizanom! A, tek Jović...

Nemac bi da može vratio Stefana Jović na Mali Kalemegdan

Objavljeno: 18:31h

Ljubimac zvezdaša Maik Cirbes je otkrio neke veoma zanimljive detalje vezane za njegov povratak u redove Crvene zvezde. Nemac je u intervjuu za zvanični sajt ABA lige odgovarao na najinteresantija pitanja navijača.

Cirbes je u prvom mandatu na Malom Kalemegdanu oduševio Delije i zauzeo posebno mesto u njihovim srcima, Nemac je, takođe, otkrio ko je "krivac" za njegov povratak u redove Crvene zvezde.

- Branko Lazić (smeh)... Imao sam nekoliko opcija, a jedna od njih bila je Crvena zvezda. Za mene to nije bio težak izbor i nisam morao mnogo da razmišljam - rekao je Cirbes.

Prisetio se centar i najlepšeg momenta u crveno-belom dresu.

- Bilo je mnogo trenutaka. Ipak... Sećam se kada smo došli na trening nakon utakmice koju smo izgubili od Partizana, mislim da je to bilo u polufinalu ABA lige. Navijači su došli da nas podrže pre treninga i na kraju polufinalne serije smo se svi zajedno radovali. Bilo je mnogo sjajnih momenata, ali taj osećaj mi je ostao duboko urezan u sećanju.

Nije Nemcu prijao samo povratak u Zvezdu nego i u glavni grad Srbije, o kojem je imao samo lepe reči.

- Odrastao sam u Nemačkoj i naravno da sam zbog toga veoma povezan sa nemačkom tradicijom, ali kada sam došao u Beograd osetio sam se više svoj i kao da pripadam ovde. Veoma mi je teško da objasnim taj osećaj, ali je tako.

Cirbes nikada nije krio svoju ogromnu ljubav prema Zvezdi i povezanosti sa navijačima, tako da je bilo neizostavno pitanje koja mu je omiljena pesma navijača crveno-belih.

- Omiljena pesma navijača Crvene zvezde mi je ’Dobro znaj'.

Nije mnogo razmišljao kog igrača bi voleo da vrati u Zvezdu kada bi mogao.

- Stefana Jovića. On daje toliko opcija u napadu svoje ekipe. Takođe, imali smo odličan odnos i van terena, a na terenu smo zaista dobro funkcionisali.

Imate poslednji napad na utakmici i šansu da pobedite, ali morate da izaberete igrača sa kojim ćete igrati pik. Da li će to biti Stefan Jović, Markus Vilijams ili Džo Regland?

- Teško je odgovoriti na to pitanje. Sva trojica su fantastični igrači, ali izabrao bih Stefana Jovića (smeh)

Za kraj je otkrio koja mu je omiljena srpska hrana!

- Pasulj i ćevapi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.