DRAGULJ SRPSKE ŽENSKE KOŠARKE: Amerikanci se dive čudu iz Srbije, do sada je dala više od 1000 poena!
Jovana Nogić, Foto: Printscreen/Instagram

BISER

DRAGULJ SRPSKE ŽENSKE KOŠARKE: Amerikanci se dive čudu iz Srbije, do sada je dala više od 1000 poena!

Ostvaruje rekorde i dostignuća u ženskoj koledž košarci

Objavljeno: 15:03h

Mlada košarkašica Jovana Nogić ostvaruje rekorde i dostignuća u ženskoj koledž košarci u SAD.

Devojka je rodom iz Beograda i nastupa za univerzitetski tim Providens. Ušla je u izbor od 20 igračica koje se bore za torfej "En Mejers" koji se dodeljuje najboljem šuteru u ženskoj NCAA diviziji I, a sama kandidatura je odlična vest.

Tokom tri sezone u timu sa Roud Ajlenda, pogodila je 230 od 557 šuteva za tri poena što je prosek od 40%. Sve dosadašnje takmičarske godine završavala je sa preko 50 trojki, a u sezoni 2016/17 je postavila rekord sa čak 91 pogođenim šutem za tri poena.

Košarkaši Zvezde su u sjajnoj seriji od početka sezone, a deluje da Breša nije ekipa koja može da ih zaustavi. Kvota na dvojku je 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Breša - Zvezda.

U sezoni 2017/18, Nogićeva je imala prosek od 17,1 poen po meču, što ju je postavilo na treće mesto najboljih šutera, a na 62 utakmice imala je dvocifren učinak. Ona je tek 34. igračica u istoriji Providensa koja je postigla više od 1.000 poena.

Za Srbiju je igrala za sve mlađe kategorije, a najbolji rezultati su joj bili u selekciji do 20 godina na Evropskom prvenstvu u Portugaliji 2017. godine kada je prosečno beležila 18,6 poena, 3,4 skoka i 3,3 asistencije po meču.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.