JOKIĆ JE KRALJ NBA LIGE! Srbin odveo Denver do pobede nad Sakramentom i PRVOG MESTA NA TABELI! (VIDEO)
Nikola Jokić će ove godine prvi put igrati na ol-star meču, ako ovako nastavi, Foto: AP/David Zalubowski

majstor

JOKIĆ JE KRALJ NBA LIGE! Srbin odveo Denver do pobede nad Sakramentom i PRVOG MESTA NA TABELI! (VIDEO)

Denver sada vodi na tabeli cele NBA lige, zajedno sa Toronto Reptorsima, sa skorom 4-0

Objavljeno: 07:50h

Nikola Jokić nije za Denver Nagetse odigrao najbolju utakmicu u karijeri protiv Sakramento Kingsa Nemanje Bjelice, Bogdana Bogdanovića, Vlada Divca i Peđe Stojakovića, ali njegovih 14 poena, 12 skokova i 6 asistencija za samo 23 minuta igre (6-11 iz igre, 1-2 za tri poena, 1-1 sa linije slobodnih bacanja) bilo je dovoljno da odredi u kom smeru će ići ova utakmica (konačan rezultat 126:112 za Denver), pa je trener Meloun mogao da odmara i Nikolu i celu prvu petorku Nagetsa.

Denver je sada prvi na tabeli cele NBA lige, zajedno sa Toronto Reptorsima, sa skorom 4-0.

Pored Jokića, dobri u Denveru bili su i Džamal Marej sa 19, Geri Haris sa 18 i Pol Milsap sa 15 poena.

Trener Meloun, ipak, nije bio do kraja zadovoljan igrom protiv Sakramenta, pogotovo u odbrani, pošto su Kingsi prvi tim ove godine koji je Denveru dao više od 100 poena.

Ruki Marvin Begli bio je najbolji u Sakramentu sa 20 poena, a Džastin Džekson je ubacio 17. Nemanja Bjelica je ubacio 10 poena za 21 minut, uz 2 skoka i 3 asistencije i šut 4-7 iz igre, 1-3 za tri i 1-2 sa linije slobodnih bacanja.

Inače, navijače Denvera je sinoć sačekala i vest da je startno krilo Vil Barton podvrgnuto operaciji kuka, kako bi mu se namestili oštećeni mišići, a nije poznato koliko će odsustvovati sa terena.

Evo i Jokićeve partije:

Drugi "srpski tim", Los Anđeles Klipersi, pretrpeo je poraz u utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa, sa 116:109.

Boban Marjanović, pomalo i očekivano, igrao je samo jedan minut na ovoj utakmici, protiv u napadu prebrzih Pelikana, i za to vreme nije ostvario učinak. Teodosić nije ni ulazio.

Entoni Dejvis je vodio Nju Orleans do pobede sa 34 poena i 13 skokova, a Nikola Mirotić je dodao 18 poena i 12 skokova. Kod Klipersa, uobičajeno: Haris 26 poena, Galinari 24.

Blejk Grifin je u dramatičnoj utakmici Detroit-Filadelfija isporučio 50 poena momcima iz grada bratske ljubavi i doneo pobedu Pistonsima od 133:132. Na drugoj strani su briljirali Džoel Embid sa 33 i Džej Džej Redik sa 30 poena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.