TOMIĆ UOČI DUELA S BREŠOM: Ne možemo da igramo 35 minuta, nego 40! Lakše bi nam bilo da oni nemaju nijedan poraz!
Milan Tomić, Foto: Beta/Branislav Božić

EVROKUP, 4. KOLO

TOMIĆ UOČI DUELA S BREŠOM: Ne možemo da igramo 35 minuta, nego 40! Lakše bi nam bilo da oni nemaju nijedan poraz!

Imaju dosta iskusnih i dobrih igrača

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde putuju u utorak u večernjim časovima u Italiju, gde ih očekuje meč četvrtog kola grupe A Evrokupa protiv Breše.

Crveno-beli za sada imaju perfektan skor u grupi A Evrokupa, dok je italijanski predstavnik na začelju tabele sa tri poraza. Italijanski predstavnik igra u dvorani „Palaleonesa", a u ovaj meč ulazi nakon dva poraza, od Galatasaraja u Evrokupu i Trsta u domaćem prvenstvu.

Udarnu snagu u napadu italijanske ekipe čine Amerikanci, krilo Džordan Hamilton i bek Brion Alen, a ljubiteljima košarke na ovim prostorima poznati su veteran Dejvid Mos i Avudu Abas koji je prošle sezone igrao protiv Crvene zvezde kao igrač Armanija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sa druge strane, crveno-beli su u dobrom ritmu, nakon Andore, savladana je i ekipa Igokee u ABA ligi. Trener Crvene zvezde nema problema sa povređenim igračima, ali i pored uloge favorita u predstojećem meču, poziva na dozu opreza.

- Moramo da budemo potpuno spremni za ovu utamicu, očekuje nas tim koji igra vrlo agresivno na svom terenu, sa druge strane pokušavaju da igraju u tranziciji I kontranapade. Do sada nemaju ni jednu pobedu u Evrokupu, meč sa Zvezdom je samo jedan dodatni motiv, što znači da i mi moramo da budemo maksimalno oprezni, da odigramo kvalitetnu utakmicu svih 40 minuta, jer 35 neće biti dovoljno. Imaju dosta iskusnih dobrih igrača, dosta energije u tim igračima i bilo bi lakše pripremiti ovu utakmicu da Breša ima skor 3-0. Ovako pritisak je na nama - rekao je Milan Tomić, trener crveno-belih.

Zna se šta je ključ za pobedu.

- Odlazimo u goste ekipe koja ima skor 0-3 i koja će sigurno pokušati da dođedo prve pobede u ovogodišnjem takmičenju na svom parketu. Sa druge strane mi želimo da nastavimo seriju pobeda i naš cilj se zna. Ekipa Breše preti kao tim, najviše u tranziciji, svi trče dobro i šutiraju, i to rade iz svih pozicija, zato moramo da kontrolišemo ritam utakmice svih 40 minuta i to je neki osnovni i primarni cilj za ovaj meč i naš uspeh - izjavio je Dejan Davidovac.

Utakmica Germani Breša – Crvena zvezda igra se u sredu od 20.30 časova,a povratak u Beograd sledi u četvrtak. Već u subotu crveno-beli gostuju u Železniku u okviru ABA lige, dok narednog utorka u Beograd stiže ekipa Galatasaraja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.