NASTAVILA SE CRNA SERIJA CRNO-BELIH: Partizan poražen i u Novom Mestu, Krka može da igra samo kod kuće!
Krka vs Partizan, Foto: Krka/Danilo Kesić

ABA liga, 4. kolo

NASTAVILA SE CRNA SERIJA CRNO-BELIH: Partizan poražen i u Novom Mestu, Krka može da igra samo kod kuće!

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 19:29h

U meču 4. kola ABA lige, Krka je u Novom Mestu slavila nad Partizanom rezultatom 80:76.

Od početka meča, zbog lošeg šuta crno-belih, domaćin je imao prednost na svojoj strani, da bi u trećoj četvrtini izabranici Nenada Čanka uspeli da je preotmu, drže je i do pola poslednje deonice, kada je Krka iskoristila umor Beograđana i prelomila meč na svoju stranu.

Jure Lalić protiv Partizana
Jure Lalić protiv Partizana foto: Krka/Danilo Kesic

Najefikasniji u redovima domaćeg tima bio je Luka Lapornik sa 19, pratili su ga Cinac sa 13 i Fifolt sa 12 poena. Bratož je bio jedan od X faktora Krke, pošto je u veoma bitnim momentima postigao trojku, pa u narednom napadu položio i prelomio meč na stranu "Zelenih".

KK Partizan
KK Partizan foto: Starsport©

Za Partizan, 22 poena dao je Vanja Marinković, ali su ga napadački pratili samo Džok Lendejl i Markus Pejdž sa deset, odnosno 11 poena.

Krki je ovo druga pobeda iz četiri meča u ABA ligi, a obe je ostvarila na domaćem terenu. Crno-beli imaju dva trijumfa i dva poraza, a upali su u mini crnu seriju od tri meča u svim takmičenjima (Mornar, Valensija i Krka) na kojima nisu uspeli da osete draž trijumfa.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

ČETVRTA ČETVRTINA! KRKA - PARTIZAN 80:76

Na tri i po minuta do kraja poprilično izjednačene četvrtine rezultat je posle poentiranja Vanje Marinkovića iz reketa uz faul, crno-beli su izjednačili na 67:67, iako je u prethodnom napadu sjajnu trojku pogodio Bratož, na asistenciju Marinelija.

Upravo je Bratož bio X faktor u poslednjem delu igre, a na 2.27 od kraja meča, crno-beli su od napada za vođstvo došli do -4. Fifolt je bio strelac za 71:67, pa je Nenad Čanak morao da zove tajm-aut, kako bi se njegova ekipa vadila "iz bule". Odmah potom, Bratož dobija petu ličnu grešku, pa je morao da napusti parket. Nije se njegov nedostatak puno osetio, jer je Luka Lapornik ubacio svoj 16. poen za prednost od +6 - teško dostižnu na minut i po do kraja.

Pokušao je Partizan penal-završnicom da se vrati u ovaj meč, ali za to nije bilo vremena.

TREĆA ČETVRTINA! KRKA - PARTIZAN 50:51

Bilo je devet poena prednosti za Krku pred kraj prvog poluvremena, ali se serijom poena Džoša Lendejla Partizan vratio i poravnao rezultat na 42:42. Dakle, za pet minuta treće deonice, domaćin je postigao samo dva poena, što su crno-beli iskoristili. Krenula je rezultatska klackalica kada je Cinac postigao trojku za 45:46, kada je prekinuta serija Beograđana od čak 10:0.

Crno-beli su ipak uspevali da održe prednost od bar jednog poseda sve do kraja ove deonice. Za sada, najefikasniji igrači su Marinković sa 14 i Lendejl 12 poena sa crno-bele strane, dok su za domaći tim Lapornik i Cinac prednjačili sa po 12.

DRUGA ČETVRTINA: KRKA - PARTIZAN 40:34

Halom u Novom Mestu počelo je da se ori "Kosovo je srce Srbije", s obzirom na to da crno-beli imaju ogromnu podršku sa tribina. Često su se čuli i drugi uzvici Grobara.

Iako je Krka imala čak i +4 na šest minuta do kraja ovog dela igre, crno-beli su, uz nekoliko lucidnih poteza, pre svega Vanje Marinkovića, uspeli da ubrzo poravnaju rezultat i vrate ga u stanje klackalice.

Greška Novice Veličkovića u napadu, kada mu je lopta ispala u aut, koštala je crno-bele nove maksimalne prednosti domaćina od 38:31.

Loš šut Partizana se iz prve preneo u drugu četvrtinu (40 odsto, Marinković nije uspeo da šutne nijednu trojku), što su Lapornik i momci iz Novog Mesta i te kako iskoristili. Došli su čak i do 40.31, smanjili su crno-beli preko 2+1 akcije Markusa Pejdža na 40:34, što je i ostao konačan rezultat prvog poluvremena. Kao što smo već napisali, tačno se vidi taj umor crno-belih košarkaša, a Krka je poprilično uspela to da iskoristi.

PRVA ČETVRTINA: KRKA - PARTIZAN 18:18

Vrlo slabo odigrana prva četvrtina za oba kluba. I jedni i drugi su imali previše promašaja, pa čak i na otvorenim šutevima. U slučaju Partizana to bi se moglo opravdati umorom od puta i toga što imaju tri gostovanja iza sebe.

Vanja Marinković se najviše isticao željom u tih prvih deset minuta meča, što šutem iz daljine, što prodorima, ali i razigravanjem ostalih igrača.

Grešilo se dosta i na jednoj i na drugoj strani, a šteta je što crno-beli nisu iskoristili neke dobro odigrane odbrane u ovom periodu.

16.42 - Krka je prošle sezone igrala 2. ABA ligu, a tamo je zauzela 1. mesto i automatski plasman u elitni rang...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.