BOBAN THE DESTROYER!!! Srpski centar PONOVO DIGAO LA NA NOGE, vodio Kliperse do pobede nad Oklahomom! (VIDEO)
Boban Marjanović igra dosad najbolju sezonu u NBA ligi, Foto: AP/Ringo Chiu

nba liga

BOBAN THE DESTROYER!!! Srpski centar PONOVO DIGAO LA NA NOGE, vodio Kliperse do pobede nad Oklahomom! (VIDEO)

Opet su se iz publike čuli uzvici "MVP, MVP"

Objavljeno: 08:41h

Boban Marjanović je navikao da u NBA vreme na parketu dobija uglavnom u 4. četvrtini, i tako je bilo i sinoć, na utakmici Los Anđeles Klipersa protiv Oklahoma Siti Tandera.

Velika razlika, međutim, je u tome što su se dosadašnji Bobijevi izlasci na teren pred kraju utakmice u velikoj većini slučajeva dešavali onda kad je utakmica već rešena, u takozvanom "garbidž tajmu".

Sinoć je bilo potpuno drugačije: trener Klipersa Dok Rivers posegnuo je za Bobanom baš u trenutku kad se utakmica lomila.

I Boban je isporučio.

Klipersi su pobedili Oklahomu sa 108:92, a poslednju četvrtinu, u kojoj je Boban dominirao, čak sa 37:22.

Srbin je na parketu proveo ukupno 16 minuta, i za to vreme je ubacio 13 poena (4-6 za dva i 5-7 sa linije slobodnih bacanja), uz 5 skokova.

Koliko je Bobi ponovo dominirao, i koliko je postao omiljeni igrač publike, svedoče i uzvici "MVP, MVP", koji su iz hiljada grla u jednom trenutku toliko dekoncentrisali našeg centra da je on zbog toga promašio bitno slobodno bacanje.

Kod Klipersa su najefikasniji bili Danilo Galinari i Tobajas Heris sa po 26 poena, a dobar je sa klupe bio Lu Vilijams sa 17.

Kod Oklahome, Pol Džordž je ubacio 20, a Stiven Adams je zabeležio 17 poena, 18 skokova i jedan monstruozni "slem-dank" preko Bobana Marjanovića.

Miloš Teodosić ni sinoć nije ulazio u igru.

Drugi Srbin koji je sinoć ulazio u igru bio je starter Sakramento Kingsa Nemanja Bjelica, koji je posle prve, odlične partije u sezoni, odigrao za zaborav - 4 poena za 11 minuta, uz šut 2-5 iz igre (0-2 za tri poena).

Kao, uostalom, i ceo tim Kingsa: izgubili su utakmicu protiv Nju Orleans Pelikansa sa rekordnih 149:129, a glavni dželat bio im je povampireni Nikola Mirotić, sa 36 poena i 9 skokova za 31 minut. Pratio ga je Entoni Dejvis sa 25 poena, a kod Kingsa bolji od ostalih bili su centri Vili Koli-Stajn sa 20 poena i ruki Marvin Begli sa 19.

Evo i partije Nikole Mirotića:

Šarlot Hornetsi su zahvaljujući Kembi Vokeru (26 poena) razvbili Orlando Medžik sa 120:88, a u timu sa Floride svi su bili slabi, najmanje Nikola Vučević sa 12 poena i 8 skokova.

U njujorškom derbiju Bruklin je dobio Nikse sa 107:105, a najbolji u pobedničkom timu bio je Karis Levert sa 28 poena. Kod Niksa su odlični bili Enes Kanter i Tim Hardavej Junior sa po 29 poena, ali džabe. Džanan Musa ponovo navijao sa klupe Netsa.

Kavai Lenard je konačno pokazao da je "onaj stari" i sa 31 poenom vodio je Toronto do pobede nad Bostonom od 113:101. Kajri Irving je bio najbolji na drugoj strani sa 21 poenom.

Memfis je došao do prve pobede u sezoni, i tu ubedljive, nad Atlantom - 131:117. Najbolji kod pobednika bio je Garet Templ sa 30 poena, a kod "jastrebova" Taurean Prins sa 28.

Da će bez Lebrona biti gubitnički tim, Klivlend Kavsi su potvrdili u porazu od Minesote (131:123). Da će ponovo biti glavni igrač u gubitničkom timu, kao nekad u Minesoti, potvrdio je i Kevin Lav, sa 25 poena i 19 skokova, dok je Vukove do pobede nosio Džimi Batler sa 33 poena.

Milvoki je pobedio Indijanu sa 118:101, a predvodio ih je, naravno, Janis Adetokumbo, sa 26 poena, 15 skokova i 5 asistencija. Viktor Oladipo po običaju najbolji kod Pejsersa sa 25 poena.

Golden Stejt Voriorsi su "na mišiće" pobedili Jutu, sa 124:123, zahvaljujući ubitačnom tandemu Kevin Durent (38 poena) i Stiven Kari (31 poen). Kod "džezera" Australijanac Džo Ingles bio je najefikasniji sa 27 poena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.