LEBRONE, UZALUD SI ĐOKOVIĆA OSTAVIO BEZ TEKSTA: Blejzersi ostavili Kralja bez pobede na debiju za Lejkerse!
Lebron Džejms je porazom debitovao za Lejkerse, Foto: EPA / Steve Dipaola

NBA ludilo je počelo

LEBRONE, UZALUD SI ĐOKOVIĆA OSTAVIO BEZ TEKSTA: Blejzersi ostavili Kralja bez pobede na debiju za Lejkerse!

Neviđena drama je viđena i u Vašingtonu, gde je odluka o pobedniku pala bukvalno u poslednjoj sekundi

Objavljeno: 10:46h

NBA sezona je zvanično počela pre tri dana, ali za brojne ljubitelje najjače lige na svetu, glavni meč koji je ozvaničio novu sezonu dogodio se tek u noći između četvrtka i petka.

Razloga za to je opšte poznat - debi Lebrona Džejmsa u dresu slavnih Lejkersa.

I "Kralj Džejms" ga neće pamtiti po dobrom, tačnije, neće ga pamtiti po pobedi, iako je pružio odličnu partiju, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi u Portlandu na statu nove sezone. Bilo je 128:119 za domaćina.

"Jezerdžije" je u poraz gurnuo očajan procenat šuta za tri poena, a kako im je išlo van linije 7,25 metara najbolje govori da su prvu trojku postigli tek posle 15 pokušaja.

I uprkos tome, bili su maltene do samog kraja u igri da dođu do trijumfa, držali su se u priključju i egalu baš zahvaljujući Džejmsu, ali je onda Klivlend napravio ključnu seriju i otišao na nedostižnih 13 poena prednosti.

U svom prvom zvaničnom nastupu i za "zlatno-ljubičaste", ali i uopšteno za tim iz Zapadne konferencije, Lebron je postigao 26 poena, sakupio 12 skokova i podelio 6 asistencija.

Jedno njegovo zakucavanje sa početka meča izazvalo je oduševljenje širom sveta, pa je svoj komentar putem Tvitera dao i Novak Đoković koji je ostao bez reči.

Pored njega, odličan je bio i Hart sa 20 poena, a Ingram je dodao 16.

Pobedničke Trejlblejzerse je predvodio po običaju Lilard sa 28, a odmah njemu uz rame bili su Stauskas sa 24 i Mekolum sa 21, dok je Nurkić bio blizu dabl-dabla za 17 minuta (16 poena i 9 skokova)

U drugim mečevima večeri, Filadelfija je pobedila Čikago 127:108, dok je Majami u drami stigao do pobede nad Vašingtonom 113:112.

Džoel Embid je predvodio Seventisikserse u okršaju sa "bikovima", a meč je prelomljen u trećoj četvrtini. Embid je postigao 30 poena, koliko i Zek Levin na suprotnoj strani.

Prvi veliki ovosezonski triler je viđen u Vašingtonu, gde su gosti iz Majamija stigli do pobede košem Kelija Olinika na 2 desetinke do kraja utakmice.

Najefikasniji na meču bili su Ričardson sa 28 poena u pobedničkoj ekipi, i Vol sa 26 poena u redovima Vizardsa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.