Veče Srba u Evroligi: Milutinov se kandidovao za MVP kola, Micov i Micić odlični, Kalinić solidan!
Nikola Milutinov, Foto: Reuters

evoliga, 2. kolo

Veče Srba u Evroligi: Milutinov se kandidovao za MVP kola, Micov i Micić odlični, Kalinić solidan!

Plejmeker reprezentacije Srbije odigrao je odličan meč, ali skupceni Efes je pretrpeo prvi poraz

Objavljeno:

Fenerbahče se namučio na domaćem terenu, ali je na kraju savladao Himki rezultatom 93:85 (28:21, 26:22, 12:20, 27:22) u okviru drugog kola Evrolige.

Izabranici Željka Obradovića dobro su ušli u meč i napravili ozbiljnu razliku do kraja poluvremena, ali ih je nešto slabiji treći period i odlična rola Alekseja Šveda koštala nove neizvesnosti. Ipak, na kraju je sjajni Luiđi Datome presudio da bodovi ostanu u Istanbulu.

Najbolji u timu doćih bio je Nikolo Meli sa 16 poena, a solidan je bio i naš Nikola Kalenić koji ubacio deset poena. Pored Kaline zapaženu rolu je imao Marko Gudurić za 26 minuta postigao je pet poena, a pritom je upisao i po tri skoka i isto toliko asistencija.

Aleksej Šved je bio ubedljivo najefikasniji pojedinac na meču sa ogromnih 26 poena.

Aleksej Šved
Aleksej Šved foto: EPA

Vasa Micić nije mogao sam protiv Žalgirisa, koji je došao do prve pobede u Evroligi 93:79 zahvaljujući inspirisanim Leom Vestermanom i Brandonu Dejvisu koji su postigli po 18 poena.

Kod Efesa najbolji je bio Krunoslav Simon sa 17 poena.

Ekipa Olimpijakosa zabeležila je i drugu pobedu u Evroligi pošto je savladala ekipu Baskonije u gostima rezultatom 85:80.

Baskonija je posle trijumfa u prvom kolu nad Žalgirisom ipak poklekla i upisala prvi poraz, a tim iz Pireja do pobede je vodio Nikola Milutinov koji je postigao čak 23 poena. U poraženoj ekipi Šengelija je postigao 21, dok je Grendžer upisao 17.

Nikola Milutinov
Nikola Milutinov foto: EPA

U gradu mode Milanu, odigran je meč između Armanija i Reala Madrida, a španski tim je posle izgubljenog prvog dela napravio preokret i savladao italijansku ekipu 91:85.

Vladimir Micov je bio najraspoloženiji u domaćem sastavu i upisao 20 poena, jedan manje nego Džejms, dok je u gostujućem taboru najefikasniji bio Rendolf koji je ubacio 25 poena.

Vladimir Micov
Vladimir Micov foto: Fonet

Madriđani su zabeležili i drugi trijumf, a Armani je doživeo prvi poraz na startu Evrolige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.