NBA: Vreme je za Srbe, Dončić konačno na velikoj pozornici, novi izazov za Lebrona, ali zna se ko je favorit!
NBA liga, Foto: Reuter, AP, Fonet

NOVA SEZONA

NBA: Vreme je za Srbe, Dončić konačno na velikoj pozornici, novi izazov za Lebrona, ali zna se ko je favorit!

U noći između utorka i srede najbolja liga na svetu započinje novu sezonu

Objavljeno:

NBA liga se vraća na naše ekrane!

U noći između utorka i srede najbolja liga na svetu započinje novu sezonu utakmicom koja je derbi Istoka između Bostona i Filadelfije od 2:00 časa ujutru po našem vremenu, dok je već u drugom meču večeri na programu prvi spektakl sezone, Golden Stejt Voriors – Oklahoma Siti Tander od 4:30.

Dan kasnije je na redu prvi derbi koji nas najviše zanima, LA Klipersi - Denver Nagets.

Nikola Jokić i Boban Marjanović
Nikola Jokić i Boban Marjanović foto: AP

Srbija će u najjačoj ligi na svetu imati pet košarkaša uz jednog trenera koji će prvi put samostalno voditi jedan NBA tim.

Nikola Jokić će ponovo biti najveća srpska zvezda. Centar iz Sombora dobio je od Denvera pravo bogatstvo (146,5 miliona dolara za pet godina) i status igrača oko koga će se vrteti igra ekipe iz Kolorada. Sa Jokićem na čelu Nagetsi konačno stvaraju realan plan da stignu do doigravanja.

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: AP

Sakramento Kingsi sa Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom na parketu i legendama Vladom Divcem i Predragom Stojakovićem u rukovodstvu imaju plan da konačno urade nešto više u najluđem karavenu.

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović
Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović foto: Dado Đilas

Miloš Teodosić i Bobi Marjanović traže svoju šansu u dresu LA Klipersa. Bobi je skrenuo pažnju na sebe maestralnim igrama u predsezoni i nadamo se, konačno dao do znanja treneru Doku Riversu da zaslužuje pravu šansu. S Teom je situacija mnogo neizvesnija i priča se o trejdu u San Antonio.

Boban Marjanović
Boban Marjanović foto: AP

Igor Kokoškov ostaće upamćen u istoriji kao prvi Srbin prvi trener NBA ligaša. Igor je dobio poverenje Finiks Sansa i pred njim je veliki izazov. Pre nekoliko dana u meču predsezone uspeo je čak da sruši šampione Golden Stejt Voriorse.

Igor Kokoškov
Igor Kokoškov foto: AP

Najveći transferi NBA lige ove sezone su svakako prelazak Lebrona iz Klivlenda u Lejkerse, odnosno trećeg pika Luke Dončića iz Reala u Dalas, treba pomenuti i dolazak Karmela Entonija u Atlantu, Hauarda u Bruklin, Džordana iz Klipersa u Dalas, kao i odlazak veterana Toni Parkera u Šarlot.

Lebron Džejms
Lebron Džejms foto: AP

Kladionice su već izbacile kvote za osvajača NBA lige, pa je tako na trijumf Golden Stejta kvota samo 1,53. Drugo mesto dele verovatno jedina dva tima koja imaju kolike-tolike šanse da pariraju Voriorsima Boston i Hjuston sa kvotom 7. Možda malo i pretenciozno na četvrtom mestu su Los Anđeles Lejkersi koji sa Lebronom Džejmsom imaju kvotu 11.

NBA liga
NBA liga foto: AP

Sledi Filadelfija sa 15, Toronto sa 17, Oklahoma sa 29 i opet možda malo previše optimistično San Antonio sa 41. Kladionice kao potpune autsajdere vidi sedam timova – Atlantu, Bruklin, Čikago, Memfis, Orlando, Finiks i Sakramento na koje je najveća kvota – 501.

Detalj sa NBA meča
Detalj sa NBA meča foto: AP

Treba pomenuti i koji sve košarkaši sa ovih prostora nastupaju u NBA ligi - to su: Luka Dončić, Nikola Vučević, Dario Šarić, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Goran Dragić, Mario Hezonja, Bojan Bogdanović, Ivica Zubac i Ante Žižić.

Luka Dončić
Luka Dončić foto: AP

Vežite se, polećemo...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.