POSLE JAKOG ZENITA MOĆNA VALENSIJA: Letos smo naučili kako ne treba igrati protiv takvih timova iz Španije!
Nenad Čanak, Foto: Beta/Branislav Božić

EVROKUP. 3. KOLO

POSLE JAKOG ZENITA MOĆNA VALENSIJA: Letos smo naučili kako ne treba igrati protiv takvih timova iz Španije!

Igraju tipičnu špansku košarku sa mnogo trčanja i tranzicione igre

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da njegova ekipa u meču protiv Valensije u Evrokupu mora da odigra fizički jako i disciplinovano.

Takođe je rekao da da crno-beli ne putuju u Španiju s belom zastavom i pored toga što imaju problema s povredama.

- Valensija je tim koji je, kao i Zenit, pretendent na najviši plasman u Evrokupu. Ekipa koja je godinama igrala Evroligu i sigurno joj je cilj da se nakon ove godine vrate na evroligašku scenu. U pitanju je ekipa koja igra tipičnu špansku košarku sa mnogo trčanja i tranzicione igre. Imamo nauk sa turneje po Španiji kako ne treba da igramo protiv takvih timova - rekao je Nenad Čanak za klupski sajt.

Seriju od tri uzastopna gostovanja, košarkaši Partizana nastavljaju u sredu kada je na programu utakmica trećeg kola Evrokupa u kojoj će odmeriti snage sa Valensijom.

- Potrebno je da igramo fizički jače, sa mnogo više kontakta, da odigramo disciplinovano u napadu i sprečimo njihove kontrapnapade. Imamo i probleme sa povredama, ne znam koliko će moći da igraju Si, Lendejl i Veličković, ali svakako ne idemo u Valensiju s belom zastavom - dodao je.

Svesni u Partizanu kakav je izazov pred ekipom.

- Svi znamo kako igraju ekipe iz Španije, pa i Valensija koja je stalno u vrhu ACB lige. Nemamo puno vremena, a ni sam put nije lak, ali moramo da se što pre adaptiramo na date okolnosti, pripremimo se i iz sebe izvučemo ono najbolje. Potrebno je da budemo koncentrisani, disciplinovani i da adekvatno fizički odgovorimo na njihovu igru - rekao je Đorđe Gagić, centar Partizana.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Utakmica je na programu u sredu u 20.45, a posle meča pravo iz Valensije, crno-beli će putovati u Sloveniju, gde ih u subotu očekuje duel ABA lige protiv Krke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.