KAKO SU ZVEZDA I PARTIZAN REAGOVALI NA PRESUDU FIBA: Reakcije Večitih posle odluke da je Janković slobodan igrač!
FIBA je presudila u korist Stefana Jankovića i potvrdila da je slobodan igrač, Foto: Dado Đilas

Slobodan da potpiše za drugi tim

KAKO SU ZVEZDA I PARTIZAN REAGOVALI NA PRESUDU FIBA: Reakcije Večitih posle odluke da je Janković slobodan igrač!

Arbitražni sud FIBA je potvrdio da je ugovor igrača i kluba raskinut 16. jula

Objavljeno: 13:39h

FIBA je u ponedeljak donela presudu u slučaju spora Stefana Jankovića i Crvene zvezde koji traje već mesecima unazad.

Arbitražni sud FIBA je presudio u korist igrača i potvrdio da je ugovor raskinut 16. jula te da je Janković slobodan igrač i da može bez obeštećenja da potpiše za bilo koji drugi klub.

Stefan Janković već sada može da potpiše za drugi klub
Stefan Janković već sada može da potpiše za drugi klub foto: Dado Đilas

Crveno-beli na ovu odluku mogu da se žale komisiji FIBA ili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ali to neće stopirati izvršenje presude, odnosno, neće sprečiti krilnog centra da u međuvremenu postane igrač drugog kluba.

U međuvremenu, oglasio se klub sa Malog Kalemegdana koji je poručio da zvaničan dopis FIBA još nije dobio, ali i ukoliko odluka bude bila negativna po njih oni najavljuju nastavak borbe.

Zvezda je u odličnoj seriji, večeras u Pionir u okviru Evrokupa stiže Andora, a kvota da će crveno-beli slaviti s više od 9,5 razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Andora.

Crvena zvezda će nastaviti borbu za svoje interese i posle odluke FIBA
Crvena zvezda će nastaviti borbu za svoje interese i posle odluke FIBA foto: Beta/Branislav Božić

- Do ovog trenutka nismo dobili ništa iz FIBA i zbog toga ne možemo da se oglašavamo na ovu temu. Poslednja instanca je MOK i Sud za sportsku arbitražu u Lozani, kome planiramo da se obratimo u slučaju negativnnog odgovora iz FIBA. Postoje razni pokušaji, sada preko „malih vrata" u FIBA i preko proverenih kadrova koji su direktno radili na štetu Crvene zvezde u prošlosti, tako svojstveni prošlim vremenima gde su igrači otimani raznim pravnim „akrobacijama", a srpski klubovi osiromašivani i uskraćivani za propisano obeštećenje - poručeno je iz Zvezde za "Telegraf".

Sa druge strane, kao budući klub Jankovića već mesecima se pominje Zvezdin najveći rival - Partizan, a mnogi očekuju da upravo Janković sada postane član crno-belih, makar "zaobilaznim putem" preko pozajmice iz Fuenlabrade.

I Ostoja Mijailović je rekao nešto posle presude u slučaju Janković
I Ostoja Mijailović je rekao nešto posle presude u slučaju Janković foto: Zorana Jevtić

- Odgovorio sam više puta na tu temu sta sam imao. Da se ne ponavljam, jer Partizan nije strana u sporu i arbitraži. Bavim se saniranjem dugova koje sam nasledio i da stvorim uslove ovim mladim momcima da rade i razvijaju se, pobeđuju i lakše podnesu poraze kao sastavni deo sporta. Da imaju podršku i pomoć svih struktura u klubu i posebno navijača. Meni bodrenje sa tribina ne treba, jer čvrsto verujem u ono sto sam započeo. Verujem u momke, ali njima više treba podrška i radujem se što su je imali u Pioniru, ali i Zagrebu, Trentu, Baru. Verujem da ce je imati i u buduće - rekao je o celoj situaciji Ostoja Mijailović, predsednik crno-belih u emisiji "Zona press" na "SOS kanalu".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.