LUDILO U TOPOLICI! Meč sezone za sada: Mornar ceo meč razbijao Partizan, ali je na kraju umalo sve prosuo!
Poraz crno-belih, Foto: Starsport©

3. KOLO ABA LIGE

LUDILO U TOPOLICI! Meč sezone za sada: Mornar ceo meč razbijao Partizan, ali je na kraju umalo sve prosuo!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite u našem lajv-blogu...

Objavljeno: 19:12h

Kakva utakmica u Topolici u 3. kolu ABA lige. Mornar i Partizan su odigrali možda i najbolji meč u dosadašnjem toku takmičenja na Jadranu. Na kraju je slavio Mornar sa 97:94, ali ono što smo gledali nas je ostavilo bez teksta.

Ono što je bilo glavna karakteristika ovog meča je šut Barana za tri. Procenat šuta izvan linije 6.75 bio je 52.2 odsto, dok su crno-beli imali gotovo duplo slabiji.

Na kraju meča, Pejdž je imao šut za tri za produžetak, ali je iz teške pozicije bio neprecizan.

Nemanja Vranješ se na kraju zaustavio na 26 poena (trojke 5/5, slobodna bavanja 11/12), uz njega Kenig odličan sa 23 poena (trojke 4/7), Luković je upisao 12 poena uz sedam skokova, a Mićović 11 poena.

U Partizanu, Đorđe Gagić 21 poen, ali samo dva skoka, Pejdž 18 poena, uz šest asistencija, Marinković 14, a Lendejl 11 poena, od kojih je većinu postigao u prvom poluvremenu.

Ovo je prvi poraz Partizana ove sezone u ABA ligi, Mornar je upisao prvu pobedu u tri odigrana kola.

Sva dešavanja na kraju svake četvrtine možete da pratite uz naš lajv-blog...

ČETVRTA ČETVRTINA - Kenig je na otvaranju ove deonice vratio trojku crno-belima i postigao svoju 4. iz sedam pokušaja. Posle toga, Partizan se fino vratio na -6 na pet minuta pred kraj meča. Glavni i odgovorni za ovakvu seriju bio je Đorđe Gagić, koji je postigao do dva i po minuta pred kraj meča čak 20 poena. Mornar je u tom momentu imao samo dva poena prednosti, što je zaista iznerviralo trenera Pavićevića. Posle tajm-auta, neverovatna trojka Nemanje Vranješa sa preko devet metara, a onda i još jedna, pa se Mornar na minut i po do kraja opet popeo na +7. Na 45 sekundi pre kraja meča rezultat je bio 89:85 za Mornar, kada je Zagorac ukrao loptu i opet prišao Baranima na dva poena. Međutim, Kenig je posle toga lagano položio, i baš kada se mislilo da će biti kraj, Gegić je pogodio trojku, a onda je napravljen brz faul, kako bi crno-beli imali 24 sekunde za poslednji napad na -3. Vranješ je dao oba penala. Izdržao je Mornar do kraja...

TREĆA ČETVRTINA - Malo se Partizan konsolidovao u ovoj deonici, ali je čim su crno-beli prišli na jednocifrenu prednost, Uroš Luković povisio na dvocifrenu. Onda je na dva minuta do kraja Vanja Marinković pogodio uz faul te opet vratio na svega -10. Na poslednju pauzu između četvrtina rezultat je bio 72:59, i to zbog trojke Keniga u poslednjoj sekundi. To bi mogao da bude momenat koji će na kraju prelomiti meč, ali sačekajmo da vidimo.

Interesantan detalj na meču, mladi bračni par je direktno sa svadbe došao na utakmicu.

DRUGA ČETVRTINA, KRAJ PRVOG POLUVREMENA (rezultat 50:36) - Dobar početak druge deonice za crno-bele, pošto su uspeli da smanje na 29:22, kada je Aleksej Nikolić uspeo da poentira 2+1. Novom trojkom je Mornar ponovo povisio na +10, koje su održavali do polovine ovog dela igre. Posle toga je povišeno na velikih +18, a sedam trojki je do tog momenta postigao tim iz Bara. Crno-beli su se malo konsolidovali, ali je šut iz igre bio veoma loš, nisu mogli da se pomere sa 30 odsto realizacije.

PRVA ČETVRTINA - Jedine poene za Partizan u prvih šest minuta meča postigao je Đorđe Gagić, a Uroš Luković je dominirao pod oba obruča i bio glavna inspiracija za seriju Mornara od 13:0. Nju je prekinuo Džok Lendejl. Od tada, crno-beli su se konsolidovali pa su smanjili na 19:14, ali su tri trojke Mornara opet povisile na 25:14. Crnogorski tim je veoma opasan kada uđe u takvu seriju trojki, što su crno-beli osetili na svojoj koži. Tim rezultatom je završena prva deonica.

16.59 - Igrači su izašli na parket.

16.30 - Evo pogleda na tabelu pred ovaj duel.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.