Zvezda rutinski savladala Krku za maksimalan učinak na početku sezone - 5/5!
Majk Cirbes poentira protiv Krke, Foto: Starsport©

aba liga, 3. kolo

Zvezda rutinski savladala Krku za maksimalan učinak na početku sezone - 5/5!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 18:57h

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Krke iz Novog Mesta rezultatom 80:66 u okviru 3. kola ABA lige.

Tim Milana Tomića posle tri odigrane utakmice ima maksimalan učinak, dok je slovenački klub sakupio pobedu i dva poraza.

Slovenački tim je bolje počeo meč, napravio početnu prednost, ali su košarkaši sa Malog Kalemegdana ušli u svoj "mod" i prvu četvrtinu završili sa +12. Nastavak je doneo istu situaciju na terenu, Regland i Beron su održavali visoku prednost domaće ekipe, dok je izuzetno raspoloženi Marineli svojim poenima pokušavao da probudi svoje saigrače da pokušaju da pariraju favorizovanoj Zvezdi.

Džo Regland
Džo Regland foto: Starsport©

Na njihovu nesreću to se nije dogodilo, a Milan Tomić je svakom igraču pružio dobru minutažu na večerašnjem susretu i svaki od njih je dao sve od sebe da se ostvari i treći trijumf u Jadranskoj ligi.

Treba napomenuti da je novi-stari košarkaš Dušan Ristić pružio odličnu partiju i meč završio sa poena. Već pomenuti Regland i Beron su navikli navijače na sjajne igre i oni su postli 10 odnosno 13 poena. Marineli je sa 15 koševa bio najraspoloženiji košarkaš Krke, a Lapornik je uspeo da ga isprati i zabeleži 10 koševa kao i Lalić.

Beron, Ristić i Branko Lazić
Beron, Ristić i Branko Lazić foto: kkcrvenazvezda.rs

Sledeći meč Crvena zvezda igra ponovo kod kuće sa Igokeom, dok Krka dočekuje Partizan.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

30. minut - 66:51 - Malo opuštanje crveno-belih početkom treće deonice probala je da iskoristi Krka i da na trenutak smanji rezultatski zaostatak, ali sve je došlo na svoje mesto i posle pola časa efektivne igre Zvezda ima prednost od 15 poena razlike. Beron sa 11 i Regland sa 10 poena su udarne igle domaćeg tima, dok je Marineli sa 13 koševa usamljen u gostujućem taboru.

foto: Starsport©

20. minut - 46:32 - Nastavlja Zvezda da melje protivnike u Jadranskoj ligi. Kao što je završila prvu četvrtinu tako je i drugu. Velika prednost od 14 poena je pravi pokazatelj da je ekipa Milana Tomića na pravom putu da ponovo dođe do titule u ABA ligi. Zanimljivo, svi igrači su dobili dobru minutažu u prvom delu igre, a najefikasniji je i dalje Regland sa 8 poena.

foto: Printscreen/ABA liga
foto: Printscreen/ABA liga

POTEZ VEČERI:

10. minut - Prva četvrtina pripala je Zvezdi rezultatom 29:17. Krka je bolje otvorila meč, povela sa 5:2 i držala korak sa favoritom, ali onda je ekipa Milana Tomića preuzela stvar u svoje ruke i na prvi odmor otišla sa lepom prednošću. Regland je najefikasniji sa 8 poena, dok su Beron i Cirbes prvu četvrtinu završili sa po 6 koševa. U ekipi Krke pet poena sakupio je Marineli.

foto: Starsport©

16:55 - Današnji program ABA lige:

16:50 - Podsetimo se poslednjeg meča ove dve ekipe odigranog u ABA ligi:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.