SRBI KONAČNO PRORADILI, BAŠ KAD TREBA: Jokić uhvatio ritam, Bjelica zamalo dabl-dabl, a Dončić ponovo zaluđuje!
Foto: AP

NBA, predsezona

SRBI KONAČNO PRORADILI, BAŠ KAD TREBA: Jokić uhvatio ritam, Bjelica zamalo dabl-dabl, a Dončić ponovo zaluđuje!

Vrlo dobre partije srpskih košarkaša u NBA predsezoni

Objavljeno: 10:26h

Za razliku od prethodnih nekoliko dana konačno su neki od srpskih igrača u NBA zaigrali na visokom nivou u toku predsezone.

S obzirom da se bliži početak takmičenja, očekivano je bilo da u jednoj od poslednjih provera Nikola Jokić dobije značajniju minutažu kako bi uhvatio ritam, nakon nekoliko mečeva u kojima ga je trener odmarao.

I tako je bilo u susretu Denvera i Čikaga koji je završen rezultatom 98:93.

Somborac je na parketu proveo 28 minuta i za to vreme ubacio 15 poena (3-5 za dva, 3-4 za tri) uz 7 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte.

Uz njega odličnu igru su prikazali i Džamal Mari i Geri Heris koji su postigli po 17, odnosno, 18 poena, dok je u timu Bulsa najefikasniji bio Džabari Parker sa 19 poena.

Proradio je i Nemanja Bjelica posle onih očajnih izdanja, pa je sada bio jedan od boljih u ekipi Kingsa protiv Portlanda - 115:118.

Srpski reprezentativac je postigao 10 poena i imao 9 skokova za 18 minuta na parketu. Nažalost, Bogdan Bogdanović je i dalje van igračkog kadra jer se oporavlja od zahvata na kolenu.

Portland je predvodio Mekalum sa 21 poenom, dok su u Sakramentu najefikasniji bili Hild i Ferel sa po 19 poena.

Luka Dončić je opet imao blistavo veče i sve više zaluđuje i navijače Dalasa, ali i NBA publiku uopšteno.

U porazu od Šarlota 123:118, postigao je 18 poena i dodao po 4 skoka i asistencije i 3 ukradene lopte.

Valjalo bi pomenuti da su Lejkersi i šampion Golden Stejt odigrali novi meč u kome je opet slavila ekipa iz Los Anđelesa 119:105, iako je igrala bez Lebrona Džejmsa, dok je na drugoj strani odmarao Kevin Durent.

"Jezerdžije" su napravile preokret kada na parketu nije bio najjači tim Voriorsa, a istakao sa Mihalik sa 22, Kuzma je dao 19, Zubac 9, a na drugoj strani najefikasniji Tompson sa 21 poenom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.