LUD MEČ U KNEŽEVINI: Tomićev bes izvukao Zvezdu iz ambisa, seča Kneževa izvršena u poslednjim sekundama!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Crvena zvezda mts

EVROKUP, 2. KOLO

LUD MEČ U KNEŽEVINI: Tomićev bes izvukao Zvezdu iz ambisa, seča Kneževa izvršena u poslednjim sekundama!

Sva dešavanja mogli ste da pratite uz naš lajv-blog..

Objavljeno: 22:12h

U veoma neizvesnoj utakmici drugog kola grupe A između Monaka i Crvene zvezde viđeno je puno preokreta, tehničkih problema i lomljenja tabli.

Crvena zvezda je pobedila Monako sa 66:63, iako su se obe ekipe smenjivale u vođstvu tokom gotovo celog meča.

Prvo su vodili crveno-beli tokom celog prvog poluvremena, da bi Monako u drugom iskoristio neozbiljan prekid zbog pada svih statističarskih pomagala u hali te serijom od 18:0 došao do prednosti od +11.

Tada je trener Milan Tomić "sazvao" tajm-aut, pa je lomljavom table i sočnim psovkama podigao svoje igrače koji su se potom vratili i trojkom Džoa Reglanda na 20-ak sekundi do kraja meča prelomili stvari u svoju korist.

Inače, zbog tog pada statistike trenutno nismo u prilici da vam kažemo koliko je ko poena postigao, ali su se u redovima crveno-belih istakli Perperoglu, Beron i Regland, ali su u momentima kada je to bilo najpotrebnije Filip Čović i Maik Cirbes pravili dar-mar u protivničkoj odbrani.

Zvezda je prva na tabeli Grupe A sa dve pobede. Naredni meč crveno-beli igraju protiv Andore u Pioniru...

Pogledajte tabelu grupe A.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

IV četvrtina

Krenula je Crvena zvezda bolje i bliži se preokretu - 48:47. Iako je Monako imao seriju od 18:0, Beograđani su uspeli da se približe, a onda je krenula rezultatska klackalica. Ne dozvoljava Crvena zvezda da se Kneževi odlepe, a na 6:08 do kraja imala je napada za izjedančenje. Uspela je Crvena zvezda da izjednači i povede - 55:56. Klackalica se nastavila, Kikanović je uspeo da preokrene iz teške situacije, a onda je Perperoglu uzvratio za novu prednost Zvezde - 57:58. Odlična akcija igrača Monaka za Kikanovića koji je rešio da bude dželat bivšem klubu. Na 1:06 do kraja, Kneževi dolaze do izjednačenja - 61:61. Trojka Reglanda donodi Zvezdi plus tri.

III četvrtina

Počeo je Monako agresivno drugo poluvreme i tope Zvezdinu prednost - 28:31. Od početka meča postoje problemi sa semaforom i kompjuterom za glavnu statistiku, pa su tehnički problemi izazvali prekid meča. Doneta je odluka da se ipak nastavi sa igrom. Pauza je više prijala košarkašima Monaka koji prave seriju od 7:0 za vođstvo od 35:31. Za razliku od prvog poluvremena, sada Crvena zvezda niže promašaj za promašajem, a Kneževi sve pogađaju - 40:31. Ukupnu seriju Kneževa od 18:0 prekida trojka Reglanda - 42:34. Prednost Monaka na pauzi je "plus sedam" - 44:37. Bes zbog igre ekipe, trener crveno-belih Milan Tomić je iskalio bes na tabli za taktiku.

Na utakmici se nalazi i Boris Dijao i izgleda kao starac Fočo od stotinu ljeta.

Boris Dijao je prilično ostario
Boris Dijao je prilično ostario foto: Printscreen/Sportklub

II četvrtina

Dolaze košarkaši Monaka do dvocifrenog broja poena - 10:17. Održava Crvena zvezda "plus sedam". Trojka Filipa Čovića za 24:16 Crvene zvezde. Razigrali su se Kneževi i smanjili na 22:24. Očigledan je pad u igri crveno-belih. Trojkom Berona i poenima Dobrića iz reketa, Crvena zvezda vraća prednost i odlazi na poluvreme sa prednošću od 29:24.

I četvrtina

Prvi pogoci viđeni su tek posle tri i po minuta i delo su košarkaša Monaka. Trojku pogađa Faje za Crvenu zvezdu. Na 2:41 do kraja prve četvrtine postignuto je samo devet koševa. Poenima Odža i Berona Crvena zvezda vodi sa 12:6. Gotova je prva četvrtina Crvena zvezda vodi sa ubedljivih 17:6.

Dvorana na stadionu Monaka prima 3600 gledalaca, ali nije ispunjena do poslednjeg mesta. Navijači Crvene zvezde bodre svoj tim u Monaku.

19:45 - Počeo je meč. Startna petorka Monaka: Nidam, Lakomb, Kikanović, Robinson, Hamer. Startna postava Crvene zvezde: Regland, Lazić, Faje, Beron, Cirbes. Ovi timovi se nikada nisu sastajali u evrotakmičenjima.

19:10 - Crvena zvezda gostuje Monaku u drugom kolu grupe A Evrokupa, utakmica počinje u 19.45.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.