KO JE OVDE EVROLIGAŠ? Razigrana Zvezda lako savladala Budućnost i osvetila im se za poraz u finalu ABA lige!
Foto: Crvena zvezda mts

aba liga, 2. kolo

KO JE OVDE EVROLIGAŠ? Razigrana Zvezda lako savladala Budućnost i osvetila im se za poraz u finalu ABA lige!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 21:03h

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su ubedljivu pobedu u drugom kolu ABA lige pošto su u Podgorici savladali Budućnost - 87:71.

Počelo je veoma konfuzno na obe strane, mnogo promašaja i izgubljenih lopti je obeležilo prvi deo četvrtine, da bi stranci iz tabora Milana Tomića počeli da demonstriraju svoje umeće i završe prvi period sa +9.

Druga četvrtina pokazala je koliko može Zvezda i na krilima Berona i Perperoglua se odlepila prvo na dvocifrenu razliku, pa zazim i na +15. Treba napomenuti izuzetnu rolu Reglanda koji je svojim asistencijama stvarao zicere saigračima koji su to sa lakoćom realizovali. Filip Čović je jedini domaći igrač koji je uspeo da postigne poene u ovom delu meča, a prvo poluvreme završeno je rezultatom 45:31 za učesnika Evrokupa.

Džo Regland
Džo Regland foto: Starsport©

Usledio je i treći period gde su crveno-beli preko Perperoglua i stavili tačku na ovaj meč, pošto su svoju prednost dizali i na velikih +20, ali Budućnost je imala jedan kratak bljesak preko Klarka i Gordića, ali do kraja četvrtine Cirbes je podsetio na partije od pre nekoliko sezona kada je dominirao pod košem na svim frontovima.

Majk Cirbes
Majk Cirbes foto: Dado Đilas

Završnica meča potpuno je utišala Moraču, a Milan Tomić je dao šansu svim košarkašima u protokolu da osete kako je igrati derbi i uživati u pobedu nad učesnikom Evrolige. Prednost je konstatno rasla, a pobeda dobija na značaju još više ako se uzme u obzir da je ovo prva pobeda Zvezde posle tri poraza u Podgorici, a u poslednjih šest susreta upisala je samo jednu pobedu, do onog meča u Laktašima kada su takođe kao i večeras ubedljivo savladali podgorički tim.

Košarkaši Budućnosti
Košarkaši Budućnosti foto: Beta

U timu Aleksandra Džikića najefikasniji su bili Gordića sa 11 i Omić sa poena kao i Ivanović sa 10, dok je u taboru Beograđana najraspoloženiji bio Perperoglu sa 20 poena, a pratili su ga Cirbes koji je ubacio 19 i Beron sa 15 ubačenih koševa, kao i Odžo sa 11.

foto: Printscreen/ABA liga
foto: Printscreen/ABA liga

Sledeći meč tim Milana Tomića igra na svom terenu protiv Krke, dok Budućnost ide na noge Igokei.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

30' - 50:67 - Zvezda je i u drugo poluvreme ušla silovito, prednost od 20 poena imala je već u trećem minutu, da bi u nastavku smirenom igrom i odličnim rešenjima pronalazila put do koša novog Evroligaša, ali je u finišu doživela mali pad što su domaći iskoristili, pa se i oni opustili za +17 za crveno-bele pred početak poslednjeg perioda. Cirbes je ubacio 14 poena i igra kao u prošlom mandatu kod Dejana Radonjića, Perperoglu svojim poenima, a ima ih 18, podseća na slavne dane, dok Budućnost na u igri održava Klark i Gordić koji je vezao pet poena u jednom trenutku.

Stratos Perperoglu
Stratos Perperoglu foto: Starsport©

DEJA-VU: Faje kao na početku meča

BANANA: Omić "zalepio" Čovića

20' - 31:45 - Perperoglu je sa dve trojke na početku druge četvrtine još više "odlepio" Zvezdu i doneo lepu prednost svom timu od 35:22. Zatim je Beron svojim poenima još više utišao publiku u Morači, a diskretni junak ovog dela meča je Regland koji sjajnim asistencijama i organizacijom igre stvara lak posao saigračima. Loša igra domaćih u prvom poluvremenu i nepovezanost u napadu je jedan od glavnih razloga za vođstvo gostiju kojoj doduše preko stranaca u crveno-belom dresu sve polazi za rukom. Interesantno da je samo Filip Čović od domaćih košarkaša postigao poene. Očigledno da je Milan Tomić uspeo svakom da nađe svoju poziciju u timu i za sad sve to izgleda više nego dobro.

Statistika Budućnosti
Statistika Budućnosti foto: Printscreen/ABA liga
Statistika Crvene zvezde
Statistika Crvene zvezde foto: Printscreen/ABA liga

ZAKUCAVANJE: Najbolji potez dosadašnjeg dela meča:

10' - 13:22 - Počelo je vrlo "američki" sjajnim zakucavanjem Fajea, a onda festival promašaja i malog broja poena. Cirbes i Beron su svojim poenima u prvom delu četvrtine doneli prednost svojoj ekipi, ali mora se priznati da niko nije očekivao ovoliko grešaka u uvodnom delu susreta. Beron je sa tri trojke odveo Zvezdu na + 10 u finišu prve četvrtine i na njegovim krilima tim iz Beograda je za sada bolji u derbiju kola. Interesantno je da su samo stranci pogađali koš Budućnosti.

Bili Beron
Bili Beron foto: kkcrvenazvezda.rs

19:00 - Utakmica je počela, a poznate su i startne petorke oba tima

18:55 - Program za nedelju:

18:45 - Podsetimo se poslednjeg susreta u finalu ABA lige iz aprila ove godine:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.