KSS ODBIO JANKOVIĆA! ZVEZDA: On je naš igrač! Preko "revijalnog" meča u Španiji hteli da ga prebace u treći klub!
Foto: Dado Đilas

Ništa od Španije

KSS ODBIO JANKOVIĆA! ZVEZDA: On je naš igrač! Preko "revijalnog" meča u Španiji hteli da ga prebace u treći klub!

Crveno-beli su se oglasili saopštenjem usled najnovijih događaja oko krilnog centra

Objavljeno: 13:10h

Stefan Janković i dalje intrigira košarkašku javnost oko toga gde će njegova karijera biti nastavljena, pošto je na "ratnoj nozi" sa Crvenom zvezdom, a i zbog toga što se celo leto pominje da će pojačati Partizan.

U međuvremenu u četvrtak se pojavila vest da je krilni centar pred angažmanom u Fuenlabradi, ali da ga koči što od Košarkaškog saveza Srbije još nije dobio ispisnicu iz Crvene zvezde.

Njegovi menadžeri su poslali zahtev KSS-u za takozvani "letter of clearence" da bi on mogao da pređe u španski klub, međutim, kako je Crvena zvezda to navela u saopštenju, taj zahtev je odbijen i KSS je potvrdio da je on i dalje igrač crveno-belih.

Stefan Janković već mesecima izaziva buru u srpskoj košarci
Stefan Janković već mesecima izaziva buru u srpskoj košarci foto: epa/andrej cukić

U saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana se još navodi da je to bio "pokušaj akrobacije da Janković preko revijalnog meča za drugi klub na kraju završi u trećem", gde indirektno navode da je ideja bila da zaobilaznim putem na kraju završi u Partizanu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- KK Crvena zvezda mts u cilju pravog informisanja javnosti, a ne na osnovu glasina i senzacionalističkih vesti, obaveštava da je zastupnik igrača našeg kluba Stefana Jankovića, zatražio u ponedeljak LOC (Letter of Clearance) od Košarkaškog Saveza Srbije, kako bi ovaj igrač mogao „nesmetano" da pređe u neimenovani španski klub.

- Kao ozbiljna organizacija, KK Crvena zvezda mts pažljivo prati situaciju, i dobro zna, i koji španski menadžer je pokušavao da napravi ovaj manevar sa „revijalnom utakmicom" u drugoj zemlji, i nakon toga ekspresnim prelaskom u treći klub.

- Košarkaški Savez Srbije je doneo još u ponedeljak 01.10.2018.godine, jedinu moguću odluku i taj zahtev odbio, uz obrazloženje da je „Stefan Janković igrač KK Crvena zvezda".

Iz Crvene zvezde tvrde da je Stefan Janković njihov igrač
Iz Crvene zvezde tvrde da je Stefan Janković njihov igrač foto: Dado Đilas

- KK Crvena zvezda mts izražava zadovoljstvo što događaji sami po sebi pokazuju, ko je govorio istinu, i to i dalje čini, a ko ne.

- Naša pravna borba se nastavlja pred arbitražom u Olimpijskom Komitetu Srbije, posebno što i dalje postoje razni pokušaji, sada preko „malih vrata" u FIBA i preko proverenih kadrova koji su direktno radili na štetu Crvene zvezde u prošlosti, tako svojstveni prošlim vremenima gde su igrači otimani raznim pravnim „akrobacijama", a srpski klubovi osiromašivani i uskraćivani za propisano obeštećenje.

- Određeni pokušaji, sada i uz veliku dozu nervoze, koja se može videti i u prostačkom i neprimerenom rečniku dopisa advokata koji zastupa Stefana Jankovića, na žalbu kluba Olimpijskom komitetu Srbije govore da celokupna "operacija” ne ide po planu. A taj plan je bio jednostavan: uzimanje igrača bez obeštećenja, uz nekakvo pozivanje na nepoštovanje pojedinih odredbi ugovora i ogroman pritisak na registracionu komisiju KSS, i konačno, sticanje nekakvih samo njima "važnih” poena prelaskom igrača Stefana Jankovića u drugi klub (ime kluba poznato KK Crvena zvezda mts). Međutim, koliko god se sakrivali iza dopisa, pravnih termina, i sile i pritisaka iza zavese, ne ide sve po planu, a vreme ide…

Stefan Janković još nema novi klub
Stefan Janković još nema novi klub foto: Dado Đilas

- Zaista verujemo da su mnogi klubovi zainteresovani za usluge Stefana Jankovića, kao što verujemo da je naš igrač trenutno slučajno u Madridu, kao i da je njegov zastupnik u ovom sporu slučajno Ilija Dražić advokat, inače dugogodišnji član UO KK Partizan. Takođe verujemo da je slučajno koordinator za mlađe selekcije jednog kluba, ujedno i član menadžerske agencije "BDA Sports” čiji je direktor Rade Filipović, koja zastupa igrača Crvene zvezde mts Stefana Jankovića.

- Pod „slučajno" potpada verovatno i kontakt koji je iniciran sa pojedincima iz FIBA, kako bi se pripremio teren i u toj organizaciji. I konačno, slučajno svi ti, prethodno navedeni kojima su puna usta prava i zakona, već neko vreme na sve moguće načine i preko uticajnih pojedinaca pokušavaju pritiscima i mešetarenjima u KSS, FIBA i Olimpijskom Komitetu Srbije, da izdejstvuju odlazak našeg igrača Stefana Jankovića iz KK Crvena zvezda mts, bez obeštećenja.

- KK Crvena zvezda mts čiji je Stefan Janković igrač, i dalje će redovno obaveštavati javnost o ovom slučaju, u kome su činjenice potpuno jasne, osim nekolicini pojedinaca iz okruženja ovog igrača, i onima koji bi da steknu jeftine poene ovim transferom, a KK Crvena zvezda mts uskrate za propisano obeštećenje, koje je jasno navedeno u ugovoru - stoji u saopštenju Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.