MARINA ME NEĆE U REPREZENTACIJI: Milica Dabović potpisala za klub od čijeg imena se Grobarima diže kosa na glavi!
Foto: News1/Dragan Kadić

odlazi u albaniju

MARINA ME NEĆE U REPREZENTACIJI: Milica Dabović potpisala za klub od čijeg imena se Grobarima diže kosa na glavi!

Bivši kapiten naših košarkašica ističe da kada je napustila nacionalni tim, atmosfera u ekipi je bila loša

Objavljeno:

Dugačka je lista zemalja u kojima je igrala Milica Dabović.

Bivši kapiten ženske košarkaške reprezentacije je prošla celu Evropu igrajući za ekipe iz Crne Gore, Srbije, Rusije, Litvanije, Francuske, Turske, Jermenije, Grčke, Hrvatske, Francuske, Libana i sad Albanije.

Pre dve godine je u njenu čast upriličena oproštajna utakmica, ali je rešila da se vrati na parket.

- Selim se u Valonu, jer sam potpisala ugovor sa jednim od najboljih košarkaških klubova Albanije, Fljamurtarijem. Ti ljudi su me prihvatili raširenih ruku i jedva čekam da postanem deo njihovog tima. Veoma sam srećna što ću ponovo igrati - rekla je Dabovićeva za "Gloriju".

Selidba u Albaniju je više brine zbog devetomesečnog sina.

- Plašim se pomalo, naravno. Posebno me brine kako će Stefan podneti selidbu. To nije ono što sam od starta želela kad sam tri meseca pred porođaj odlučila da se vratim košarci. Htela sam da to bude u nekom domaćem klubu, ali se nije desilo. Verujem, ipak, da je Fljamurtari dobra stvar. Biću tamo osam meseci, a u Srbiju ću doći samo posle Nove godine, kad je Stefanu rođendan - dodala je.

Iako se posle zlata na Evropskom prvenstvu 2015. godine i bronze sa Olimpijskih igara 2016. godine oprostila od košarke, o povratku su presudili reči njenog oca.

- Nedostaje mi košarka. Takođe, u ušima su mi konstantno odzvanjale tatine reči da ću posle 35. najbolje igrati, da ću tek tad moći da pružim maksimum, najbolje izgledati i osećati se. Sve je to istina, Stefan mi je dao dodatnu snagu za borbu. Uz njega sam pronašla sebe - izjavila je Milica Dabović.

Zvala je i Crvenu zvezdu i Partizan, ali su joj oni rekli da trenutno za nju nema mesta, a čak se pojavila i priča da je želela da ponovo bude deo reprezentacije, ali je naišla na prepreke.

- Uvek sam želela da igram za reprezentaciju, da sa Srbijom osvajam medalje. I sad sam htela da se vratim i zaigram sa sestrom Anom, ali Marina Maljković to nije dozvolila. Prestala sam da igram za reprezentaciju, jer sam se zaslitila ljudi, a ne košarke. Atmosfera u timu je bila loša, sve se lomilo na mojim leđima. Bila sam između trenera, sestre, devojaka i momka, koji me je nenormalno pritiskao i bio bolesno ljubomoran. Svi su mi zamerili što sam rekla istinu - zaključila je Dabovićeva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Glorija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.