OPREZNI ZVEZDAŠI: Bitna je prva utakmica, ali treba da napredujemo kroz sezonu!
Foto: Crvena zvezda mts

EVROKUP

OPREZNI ZVEZDAŠI: Bitna je prva utakmica, ali treba da napredujemo kroz sezonu!

Takmičenje je veoma teško

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde u utorak u 19 časova dočekuju Ulm u prvom kolu Evrokupa. Osim nemačke ekipe, protivnici ekipi Milana Tomića u grupi A biće još Monako, Galatasaraj, Breša i Andora.

Prvi rival crveno-belih dobro je poznat povratniku u Crvenu zvezdu Maiku Cirbesu iz nemačkog šampionata.

- Imaju veoma dobro fizičko pripremljenu ekipu, atletski sposobnu, na nama je samo da odigramo sto najbolje umemo i rezultat neće izostati. Ekipa je sastavljena od veoma kvalitetnih igrača. Ne smemo da im dozvolimo da se rastrče po terenu, njihovi centri su vrlo dominatni pod košem, ako njih zaustavimo, pobeda neće izostati - rekao je Maik Cirbes.

Prva utakmica je uvek najvažnija.

- Veoma je bitna prva utakmica, podjednako je važno da što bolje počnemo ovo takmičenje, svakako će nam biti lakše ako započnemo pobedom. Takmičenje je veoma teško, možda čak sličnog kvaliteta kao Evroliga. Kažem, samo da se se fokusiramo na našu igru i mislim da nećemo imati problema - zaključio je centar crveno-belih.

Otvaranje sezone pred domaćim navijačima može biti i dar i prokletstvo.

- Spremamo se za utakmicu. Tek je početak, ništa se ne zna. Idemo iz utakmice u utakmicu i treba da napredujemo kroz svaku, tako i kroz ovu. Naravno, idemo na pobedu, to je normalno, pogotovo pred domaćom publikom - rekao je Ognjen Dobrić.

Crvena zvezda je počela sezonu osvajanjem ABA Super kupa i pobedom nad Cedevitom u reginalnom takmičenju.

- Što se tiče Cibone i nekog oduševljenja posle Superkupa, on nije merilo, to je bio pripremni period. Ima još dugo do glavnih stvari. Treba da napredujemo kroz utakmice i da nam glava bude na zemlji. Naravno, idemo na pobedu, ona bi bila dobra za samopouzdanje i ceo tim, ali idemo polako, tek je prva utakmica - dodao je Dobrić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.